1.5.2013

Lasten kanssa elokuvissa - Croodit


Jos vappuna jostain syystä aika tulee lasten kanssa pitkäksi eikä keli suosi piknikkiä (tosin ainakin tällä hetkellä aurinko paistaa vielä) niin elokuva on hyvä vaihtoehto. Ja Croodit erittäin hyvä valinta katsottavaksi.

Yli 7-vuotiaille tarkoitettu elokuva saa silmät kyyneliin liikutuksesta ja naurattaa vatsalihakset melkein kipeiksi. Hauskinta oli seurata sitä, miten äiti nauroi välillä vähän eri kohdissa kuin pojat eli elokuvasta löytyy useampia tasoja eri ikäisille. Silti se on sellainen ihanan harmiton ja vilpittömän oloinen.

Croodit ovat esihistoriallisia ihmisiä, jotka ovat tähän saakka selvinneet elämällä varoen ja piiloutumalla luolaan - no, suurimmaksi osaksi aikaa. Sitten maailma mullistuu eikä luolaa enää ole. Selvitäkseen eteenpäin on Croodien lähdettävä pitkälle matkalle kaukaiselle vuorelle. Oppaakseen he saavat Kundin, jonka avulla suurimmat vaarat vältetään. Vähitellen Croodit oppivat, että kaikki uusi voi olla vähän pelottavaa, muttei välttämättä vaarallista.

Ihania värejä, hauskoja henkilöhahmoja, vaarallisia tilanteita, ripaus rakkautta ja hyppysellinen fantasiaa. Siinä on oiva resepti viihdyttävälle elokuvahetkelle. Sen verran hurjia maisemia ja petoja filmissä tosin näkyy, että alle kouluikäisen kanssa kannattaa tarkkaa harkita sietokykyä. Elokuva itsessään ei ole varsinaisesti pelottava, mutta isolla ruudulla irvistelevä kissapeto tai niskaan romahtavat kivimassat saattavat varsinkin 3D-elämyksenä olla turhankin vaikuttavia pienelle katsojalle, vaikka äiti tai isä istuisikin vieressä.

Äiti tykkäsi, pojat tykkäsivät, kummitäti tykkäsi - pitkästä aikaa oltiin harvinaisen yksimielisiä. Tämä taidetaan meille hankkia dvdnäkin. Kestänee nimittäin useammankin katsomiskerran...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti