3.5.2013
Perjantain pikaruokaa - pestopastaa
Pestopasta on varmaan yksi maailman herkullisimmista pikaruuista. Sitä voisi kuvitella nopeuden johtuvan purkkipestosta, mutta itse asiassa ei peston itse tekeminenkään vie yhtään sen enempää aikaa kuin pastan kiehuminenkaan. Varsinkaan, jos omistaa pienen tehosekoittimen - morttelista en väitä mitään.
Tätä meillä syödään säännöllisin väliajoin ympäri vuoden. Talvella tuomaan kesän tuntua, ja kesällä koska on kesä... Syksyllä ja keväällä ihan muuten vaan.
Peruspestopasta
Pistä pastavesi kiehumaan ja keitä pastaa paketin ohjeen mukaan.
Riivi kahdesta basilikanipusta lehdet ja ohuemmat varret tehosekoittimeen. Lisää pikkupussi pinjansiemeniä (jotkut haluavat ne paahdettuina, minä yleensä en), pari isoa kourallista parmesaaniraastetta, loraus sitruunamehua, ripaus suolaa ja puolikas valkosipulinkynsi raastettuna. Anna koneen hyrrätä ja lisää oliiviöljyä sen verran, että seos muuttuu tahnamaiseksi.
Valuta pasta, sekoita peston kanssa ja nauti. Muista ottaa pikkuisen pastan keitinvettä talteen. Sillä voi hiukan ohentaa pestoa, jos se ei näytä kunnolla sekoittuvan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pesto ja myös pistou on kyllä todellista fast foodia parhaimillaan. Meilläkin molemmat on tosi kovassa käytössä. Unohtamatta salsa verdeä,ja kuten sanoit,viä yhtä kauan kuin pastan keittäminen :)
VastaaPoistaNopeaa ja herkullista :-)
PoistaPitäisi useammin muistaa tämä!
VastaaPoista:-)
PoistaYksinkertaisuuden ylistys - pestopasta on namia!
VastaaPoistaAika usein ne kaikkein yksinkertaisimmat jutut ovat niitä kaikkein parhaita
PoistaPasta on yleensä meillä se pikaruoka vaitoehto nro1. Pestolla pitäisi muistaa tehdä useamminkin.
VastaaPoistaMeilläkin syödään pastaa aika usein. Uppoaa parhaiten lapsiin :-)
PoistaPestopasta on onkin laiskan kokin parhaita herkkuja;D
VastaaPoista:-)
Poista