12.5.2013

Äidille - mansikoita mascarponevaahdollaNyt on kaupoissa hurjasti espanjalaisia mansikoita. Ne eivät tietenkään ole yhtä hyviä kuin ne oikeat sesogin suomalaiset mansikat, mutta saa niistä pienellä tuunauksella ihan kelpo jälkkärin. Niin, ja salaatissahan nämäkin ovat mahtavia.

Jos äitienpäiväksi ei halua tehdä täytekakkua niin tässä on kermainen ja mansikkainen vaihtoehto herkutteluun.


Hyvää äitienpäivää !


Limemansikat mascarponekermalla 

Sekoita mansikoiden kanssa pieni loraus limemehua, ripaus vaniljasokeria ja puuteroi ne vielä tomusokerilla. Jätä ne odottamaan puoleksi tunniksi, mutta ei mielellään pidemmäksi aikaa liiallista vettymistä välttääksesi.

Vaahdota purkillinen Flora Vispiä (tai vastaavasti pari desiä jotain muuta kermaa) ja sekoita vaahtoon vanljasokeria (tai vaniljauutetta), tomusokeria ja lopuksi vielä puoli purkillista mascarponea. Muista vatkata oikein kunnolla, että mascarpone sekoittuu kokonaan kevyempään vaahtoon.

Tarjoile mansikat ja mascarponevaahto yhdessä. Koristele mintun versoilla tai sitruunamelissalla tai jollain muulla makuihin mielestäsi sopivalla yrtillä.

10 kommenttia:

 1. Kyllä tällä äidin tyytyväiseksi saa,eikä isäkään pahastu :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää äitienpäivää Minna;tuolla herkulla äidit takuulla ilahtuu;D Meillä alkaa mansikoiden aika olla ohitse ja kesähedelmiä näkyy jo toreilla.Näin sesongin loppua kohden ne ovat vielä tosi makeitakin:)
  Täällä ei enään vietetä äitienpäivää vaan kaikki isän-ja äitienpäivät muutettin joitakin vuosia sitten perhepäiväksi ,jota muistaakseni vietetään helmikuussa.Tosin sitä ei ole mitenkään paljon kaupallistettu joten se menee ohitse aika huomaamatta.
  Minä tein eilen juustokakkuja (blogissa) jotka varmaan myöskin ilahduttaisivat äitejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juustokakut ovat herkkua.

   Äitienpäivän kaupallinen puoli on tosiaan aika rasittava. Meillä tosin lahjat ovat enemmänkin niitä lasten itse tekemiä (IHANIA !) ja herkkuja nyt tehdään muutenkin viikonloppuisin.

   Poista
 3. Tuollaiseen kun herää, niin ei siinä äitienpäivä voi paljon paremmin alkaa :)

  VastaaPoista
 4. Ihan pakko kommentoida, että kyllä on sitten nätti kuva! Herkkukin on ihana.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minäkin tykkään - niin kuvasta kuin herkusta ;-) Tuurilla sitä joskus onnistuu tällainen vähemmän ammattimainen kuvaajakin..

   Poista