11.5.2013

Tänä kesänä meillä ei taida olla kukkia

 
Paitsi nyt näin keväällä, kun ihan itsekseen kasvavat kevätkukat ovat nousseet viimein esille. Narsisseissa näkyy jo jotain keltaista ja tulppaaneissakin on nuput.

Kuvissa vaan ei kukkia näy - mustalta näyttää ennen kukkivan pensaan paikkana ollut terassin reuna. Siemeniä sinne kyllä on törkitty ja pari minimunakoison tainta. Tuo etualalla oleva vähän vihertävä risukasa on talvesta jonkun verran kärsinyt timjami. On se kuitenkin hengissä.

Meidän pihallamme on viime vuosina vallinnut suloinen sekamelska kasvien suhteen, kun kaikki ovat vuorotellen tiputelleet siemeniään vähän miten sattuu. Sanon aina, että meillä on sellainen hienostunut englantilainen romantiikan kauden puutarha - luonnonmukainen - tosin meidän pihallamme ei niinkään kasva kesäinen niitty vaan lähinnä villiintynyt keittiöpuutarha. Vähän sama tilanne on edessä taas tänä kesänä, mikäli säät suosivat.

Saa nähdä, miten mullan alla piilossa olevat siemenet lähtevät kasvamaan. Jolleivat lähde, niin sitten turvaudutaan johonkin kukkivaan ja valmiina taimena kaupasta saatavaan kesäkuun puolella...

Kasvulaatikoissakaan ei näy varsinaisesti vielä mitään, mutta tomaatin- ja chilintaimien kanssa otin tietoisen riskin ja siirsin ne jo ulos kasvamaan. Eihän enää tule kylmiä öitä - eihän ? No, meidän pihamme on niin suojaisa, että siellä on aina muutaman asteen lämpimämpää kuin portin ulkopuolella. Ehkä se pelastaa. Muutama chilintaimi kyllä vielä lekottelee kasvilampun alla - ihan vaan kaiken varalta.

Ajattelin seurata kasvun ihmettä täällä blogissakin tänä kesänä. Palataan asiaan uudella tilannekatsauksella viikon tai kahden kuluttua.Pitäkää peukkuja, että jotain olisi puskenut mullasta jo esiin siihen mennessä.

6 kommenttia:

 1. Meillä maassa talvehtineista on elossa ainakin yksi timjami ja ruohosipuli, jälkimmäisestä voisi kohta jo pikkuisen nipsaistakin:)Kasvihuoneessa on vasta kaupasta ostettuja yrttejä odottamassa kasvusäkkejä, haen sieltä päivittäin ruokiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noita kaupan yrttejä on nyt sen kasvilampun alla. Kestävät siinä kyllä uskomattoman kauan ja kasvattavat lisää.

   Poista
 2. Välillä kyllä kestää yllättävän kauan, että ymmärtävät lähteä kasvamaan, minulla ei ole mitän mullassa vielä, jotenkin meni koko kevät ihan ylityöllistettynä, mutta haen sitten tutulta kasvattajalta alut ja kasvilavat ovat jo tulossa :) ja hevosen lanta myös, ehkä se siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen taas innokkaana noiden siemenien kanssa liikkeellä, mutta saapa nähdä, mitä sitten loppupeleissä sieltä kasvaa. Se on meillä aina vähän onnenkauppaa, kun taidot ja työinto eivät oikein riitä mitenkään systemaattiseen kasvatustyöhön...

   Poista
 3. Vuokrasin kans naapurin kans pienen pläntin maata. Saa nähä mitä saa aikaan kun eka kerta kyseessä :D ihan kiva kuitenkin kun on mahdollisuus kasvatella melkeinpä keskusta alueella. Tomaatin taimet valmiina ulos ja siemenetkin hankittu,tästä lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkein parasta on se, kun jotain sitten oikeasti kasvaa ja saa poimia omaan pöytään. Me ollaan poikien kanssa törkitty siemeniä jo useampi vuosi ja aina on saatu edes jotain. Ei tosin aina sitä, mitä kuviteltiin ;-)

   Poista