25.5.2013

Uunikyljyksiä espanjalaisittain


Minä en nyt itse asiassa ole ihan varma siitä, mikä tässä oikein nyt on niin espanjalaista. Chorizo - tottakai - ja possun ja oliivien yhdistelmä, ja savupaprika. Siihen se sitten taitaa kyllä jäädä. Oli miten oli, hyvää oli. 

Alkuperäisen reseptin nappasin taas Delicious-lehdestä. Tämä viimeinen on ollut tosi hyvä numero. Olen kokeillut siitä jo ainakin viittä reseptiä. Ei hullummin.

Kyljysten kanssa tosin katselin reseptiä ja mietin, että onpas tylsän väristä. Siispä lisäsin chorizot ja paprikaa ja sipulia... 

Uunikyljyksiä espanjalaisittain 

4 isoa kyljystä
oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä murskattuina
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl tavallista paprikajauhetta
timjaminoksia
1 sitruunan kuori ja mehu
2 tl fenkolinsiemeniä
2 tl punaviinietikkaa
puoli kiloa pieniä (uusia) perunoita
iso loraus valkoviiniä
2,5dl kasvislientä tai kanalientä
vihreitä oliiveja
kourallinen persiljaa
2 sipulia ohuina siivuina
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
pikkupaprikoita renkaina ja palasina

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita kyljykset kulhoon oliiviöljylorauksen, valkosipulin, paprikajauheiden, timjamin, sitruunan, fenkolinsiementen ja viinietikan kanssa. Lisää suolaa ja pippuria ja anna marinoitua puoli tuntia.

Laita siivutettu sipuli pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon punaviinietikkaa, suolaa ja pippuria. Anna marinoitua. Raaka sipuli muuttuu puolessa tunnissa kirpakan makeaksi. 

Pese ja siivuta perunat ja sekoita oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa uunivuokaan. Laita uuniin 20 minuutiksi. Lisää viini ja kasvisliemi ja asettele kyljykset päälle. Kypsennä uunissa 15 min. Lisää oliivit ja puolet paprikoista ja laita uuniin vielä viideksi minuutiksi.

Anna vuoan seistä muutama minuutti, että liha vetäytyy ja ripottele päälle persiljaa, sipulisiivut ja loput paprikoista.

4 kommenttia:

  1. Kylläpäs on hyvä ohje. Kesä ja kyljykset,joka kesä vähintään muutaman kerran tehtävä. Vielä ku jostain sais naudan kyljyksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano - me niitä aina välillä ollaan grillailtu Ranskanmaalla

      Poista
  2. Nyt ei ole enää tylsän väristä, vaan nätin värikästä. Ruoassa pitää olla väriä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin pitää - ja tuo oli jo lähellä riemunkirjavaa :-)

      Poista