27.5.2013

Arjen herkkuja - itämainen nuudelisalaatti


Itämaista tässä salaatissa ovat nuudelit ja Nigellalta aikoinaan bongattu salaatinkastike. Samankaltaisia kastikkeita tosin on tullut vastaan useammassakin Vietnamin suuntaan viittaavassa salaattiohjeessa. Loput reseptin aineksista on helppo kerätä kaapeista löytyvista kasviksista. Niitä voi muutella makunsa ja varastojensa mukaan.

Arjen herkun tästä tekee nopeus. Jos on valmiiksi kypsennettyä kanaa niin salaatti ilmestyy pöytään vartissa, muuten sen tekemiseen saa kulumaan maksimissaan 45 min.

Itämainen nuudelisalaatti neljälle

Sekoita kastikkeen ainekset :
2 rkl sokeria
3 rkl kalakastiketta
3 rkl limemehua
3 rkl riisiviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi siivuina tai murskana
3 rkl rypsiöljyä tai maapähkinäöljyä
1/2 - 1 punaista chiliä silputtuna
1 kevätsipuli silputtuna

Asettele pari kanafilettä kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle tavallista mietoa curryjauhetta. Laita uuniin 200 asteeseen noin 20-30 minuutiksi eli kunnes kana on kypsää. Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan ja siivuta.

Leikkaa kasviksia suupaloiksi. Meidän kaapeistamme löytyi tällä kertaa paprikaa, sokeriherneitä, maissia ja kurkkua. Jos haluaa, niin voi sekaan paahtaa myös vaikka maapähkinöitä.

Kuumenna vesi ja kypsennä riisinuudelit ohjeen mukaan.

Sekoita salaatin ainekset ja ripottele päälle vielä runsaasti korianteria. Voit joko sekoittaa kastikkeen jo kulhoon tai tarjoilla erikseen.


6 kommenttia:

  1. Nuudelit ovat herkullisia ja juuri tuon tapaista nuudelisalaattia tein ennen usein.Ostin aina suuren määrän niitä pieniä nuudelipakkauksia Vii Voanista ja usein vein töihinkin lounaaksi just tuon tapaista.Mutta nyt kun näitä kiloja on kertynyt ylimääräisiä tulee nuudeleita nautittua tosi harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuudelit ovat ihania ja sopivat niin monien makujen kanssa. Lisäksi ne ovat nopeita ja kelpaavat lapsille :-)

      Poista
  2. Nuudelisalaatit ovat kyllä ehdottomasti arjen pelastajia!

    VastaaPoista
  3. Tässä salaatissa ainakin on makuja! Nam,pitää kyllä kokeilla.

    VastaaPoista