28.5.2013

Rantakirjat - kyselyn TULOKSET

Tällä kertaa kyselylomake näytti toimivan - ainakin saatiin tuloksia viikon kyselyajan päätteeksi. Vastausaika päättyi sunnuntaina. Kiitokset kaikille, jotka vastasitte kyselyyn rantalukemisesta.

Näin siinä sitten kävi.
 

Alunperin listalla olivat kaikki muut paitsi sci fi, huumori ja maaginen realismi, jotka lisäsitte "muita" osiossa. Koska tämä on enemmänkin leikkimielinen kysely kuin varsinainen vakava ja suuria tulkintoja aiheuttava tutkimus, niin otin omalla vapaudella nuo lisätytkin loppukuvaan mukaan. Noiden lisäksi oli vielä mainittu, että rannalla voi lukea mitä tahansa kirjaa, joka sattuu kesken olemaan. Ihan totta sekin :-)

Kovasti olemme perinteisiä ja steretypioiden vallassa. Tulokset menivät nimittäin ihan odotusteni mukaisesti. Hiekkarannalla lojuessaan suurin osa vastaajista haluaa ottaa käteensä joko dekkarin tai hömppäkirjan. Niin minäkin - yleensä dekkarin.

Koska kesälomat ja rantakelit taitavat olla ainakin melkein kaikilla vielä edessä niin tässä olisi hyvä hetki myös helpottaa muidenkin kesäloman lukulistan laatimista.

MINKÄ KIRJAN (TAI MITÄ KIRJOJA) HALUATTE EHDOTTOMASTI LUKEA KESÄLOMALLA ?  


Minun listallani on joka vuosi Hemingwayn Käärme paratiisissa, mutta muuten olen vielä avoinna kaikille ehdotuksille. Siis.... ?


12 kommenttia:

 1. Minua vähän kutkuttaisi uusin Hosseini, muuten taidan mennä ihan mutuhuttu-meiningillä...

  VastaaPoista
 2. En tee yleensä erityisiä lukusuunnitelmaa kesää varten. Menen vähän sokkona. Tänä vuonna voisin kyllä yrittää. On nimittäin vähän hassua lukea jotain Lumipäiväkirjaa kesähelteillä. Pitääkin alkaa pohtia sopivia kesäkirjoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talviset kirjat kesällä voivat tietysti tuntua hassulta, mutta toisaalta on kylmään aikaan sijoittuvia kirjoja, joiden lukeminen auringossa on hyväkin idea. Esimerkiksi Läckbergin Merenneidon hyytävyys on varmaan vähemmän karmeaa, jos itse loikoilee hiekkarannalla...

   Poista
 3. Kesäkuu on tällaiselle dekkarisiepolle oikeaa kulta aikaa; niin paljon jatko-osia on tulossa seuraamiini sarjoihin :) Nostan nyt esiin Karin Slaughterin uusimman, joka ilmestyy pian. Lisäksi tahdon lukea kesällä Irvinin Garpin maailman - viimein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, kesä ja dekkarit. Siinä on taas yksi ikuisesti ihana yhdistelmä.
   Minun Irving-kiintöni on taas vähäksi aikaa täynnä tuon uusimman myötä...

   Poista
 4. Minulla on monta lukematonta kirjaa hyllyssä mutta taidan ottaa
  lentokonelukemikseni Carlos Ruiz Zafonin "Prisoner of Heaven"
  -kirjan.Luin joitakin vuosia sitten trilogian kaksi aiempaa kirjaa ja tätä odotin kovasti.On jo pitkään ollut tuolla hyllylläni mutten vielä ole saanut sitä luettua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen lukenut ne kaksi ensimmäistä, joten Prisoner of Heaven on aivan varteenotettava kesälukemiskandi täälläkin

   Poista
 5. En ehtinyt äänestykseen mukaan, mutta voin tässä "paljastaa", että en lue kesällä mitenkään hirveän eri tavalla kuin muutenkaan. Melkein paremmin jaksan raskaita ja/tai paksuja kirjoja silloin. Noin yleensä luen kyllä mielelläni kirjoja niiden "oikeina" vuodenaikoina, eli jos kirjassa on kesä, sitä on minusta kiva myös lukea kesällä. :)

  Nyt minulla on tosi paljon kirjoja kesken, joista toivon kesän puolella lukevani loppuun esimerkiksi Fitzgeraldin Kultahatun. Vielä aloittamattomina odottavat myös Chad Harbachin Pelin henki, Hanne Vibeke-Holstin Mitä he toisilleen tekivät, Sheryl Sandbergin Lean in. Kotimaisista haluaisin lukea ainakin pari Eeva Tikan romaania: Lohikäärmekylvyn ja Mykän linnun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinulla on paljon vapaata loma-aikaa kesällä. Listasi näytti meinaan aikas vaikuttavalta :-)

   Poista
 6. Kultahattu ja sen jälkeen todennäköisesti pettymään elokuvateatteriin. Pettymystä paikataan sitten kotona vanhalla elokuvalla ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultahattu pitäisi tosiaan varmaankin lukea. Minulla on se vanhakin elokuva katsomatta, joten ehkä sitä voisi sivistää itseään kesällä tuollakin saralla...

   Poista