8.8.2013

Kirjat vs. e-kirjat - SUURI e-kirjakysely numero II + ARVONTAViime vuoden lopussa kyselin e-kirjojen lukemisesta. Vastaukset olivat varsin mielenkiintoisia. Aikaa on nyt kulunut sen verran, että lienee oikea hetki kysellä teiltä uudelleen sähköisten kirjojen käytön yleisyyttä.

Kyselyn jälkeen on yksi ja toinenkin Blogistaniassa ilmoittanut hankkineensa sähköisen lukijan tai muuten tutustuneensa sähköisten kirjojen maailmaan. Olen utelias kuulemaan, millaista muutosta e-kirjojen lukemisen suhteen on tässä vajaassa vuodessa tapahtunut. Create your free online surveys with SurveyMonkey , the world's leading questionnaire tool.
Siispä, käytättehän muutaman sekunnin aikaanne ja vastaatte ylläolevaan kysymykseen. Kysely on auki elokuun viimeiseen päivään saakka.

Kyselyn ohessa on myös hyvä hetki pitää ARVONTA.

 Elisa Kirja on ystävällisesti sponssanut meille kaksi koodia, joilla saa ladata itselleen vapaavalintaisen kirjan Elisa Kirjan valikoimista. Arvonta suoritetaan heti kyselylomakkeen sulkeuduttua.

Osallistumaan pääsee, kun on tämän blogin lukija/FB-tykkääjä / G+ lukija JA ilmoittaa tämän artikkelin kommenttiboksissa osallistuvansa arvontaan. Ei sen kummempaa :-)Elisa Kirja sponssaa arvontavoiton
78 kommenttia:

  1. Arvontaan osallistun, koska se ei rasita fyysistä kirjahyllyäni :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin yksi sähkökirjojen parhaista puolista !

      Poista
  2. Mukana täältäkin! Kesä on sitä makeaa lukuaikaa!

    minni42@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa. Kesällä onkin ihana lukea ulkona !

      Poista
  3. Mukana! Tosin ennen kuin vastaan, niin kysyn mikä vaihtoehto tablettitietokone on? Onko se tietokone vai muu lukulaite?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys... Minä laskisin tabletin ehkä tietokoneeksi, kun sillä voi tehdä kaikenlaista muutakin - lukulaite on sitten nimenomaan kirjojen lukemiseen tarkoitettu laite... Kuulostaako loogiselta ?

      Poista
    2. Periaatteessa ei ;) iPad ei myöskään ymmärtääkseni ole lukulaite vaan Applen tablettitietokone :)

      Poista
    3. Jäin tuota oikein miettimään ja päivitin kysymysvastauksen niin että ipad ja muut tabletit ovat samassa... olen tainnut vaan jäädä ajassa perään sen verran, että nykyään ihmisillä on enemmän muitakin tabletteja kuin iPadeja

      Poista
    4. Heh :D Mutta joo. Nyt tiedän mihin laitan ruksin :)

      Poista
  4. Mukana.

    Vastasin lukevani kirjoja puhelimellani, koska olen niin tehnyt. Tänä kesänä huomasin kuitenkin yhden kirjan kohdalla, että vaikka sen olisi saanut e-kirjana lainaan heti, halusin odotella ihan oikeaa kappaletta. Preferenssi on siis hyvin vahvasti perinteisten puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin kiva, kun voi valita oman makunsa mukaan. Minä taas olen jäänyt ihan koukkuun e-kirjoihin...

      Poista
  5. Perinteiset vievät täälläkin edelleen voiton, mutta peräti yhden kirjan olen sentään Sonyllani lukenut. :) Kokemus oli kyllä ihan positiivinen, ja tekisi mieli testata miltä tuntuisi oikein koukuttavan kirjan lukeminen tuohon lukemaani puolikuivaan klassikkoon verrattuna - sitä en jaksanut lukea kovin pitkään yhdellä kertaa enkä oikein osaa määritellä, kuinka suuri osa johtui formaatista ja kuinka suuri sisällöstä. Arvontavoittoa tavoittelemaan siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaapi olla juu, että sisältökin vaikuttaa lukukokemukseen :-)

      Poista
  6. Lukulaitteena on Kindle, mutta aika laiskasti tulee siitä mitään luettuna. Sillä on kyllä puolensa ja siitä on hyvä lukea, mutta kallistun silti usein paperikirjojen puolelle.

    Arvontaan osallistun kyllä mieluusti, jospa vaikka saisi suomalaista luettavaa!

    VastaaPoista
  7. Osallistun arvontaan, olen tykästynyt e-kirjoihin! Minulla on Kindle, mutta loppujen lopuksi luen suurimman osan e-kirjoista puhelimella - syynä lähinnä tiedostomuotojen (epä)sopivuus ja se että puhelin kulkee joka tapauksessa aina mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin pitäisi varmaan kokeilla puhelimella. Olen vaan jotenkin pitänyt sen ruutua liian pienenä... Riippunee tietysti mallista.

      Poista
  8. Mukana, puhelimella plaraan kirjoja. Siinähän ne mukavasti kulkevat taskussa mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No puhelin on kyllä aina mukana - ainakin minulla !

      Poista
  9. Mukana arvonnassa. Vastaukseksi valitsin iPadin(/muun tabletin), vaikka luen kyllä sähkökirjoja myös tietokoneella ja puhelimella. Lukuohjelmana käytän Kindleä (en kuitenkaan laitetta) ja iBooksia. :)

    VastaaPoista
  10. Arvonnassa mukana. Itse käytän e-kirjojen lukemiseen lähinnä Bookeenia ja joskus myös puhelinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli minulle ihan uusi nimi. Mikä on Bookeen ?

      Poista
    2. Oho, huomasin vasta nyt kysymyksesi. Ostin Bookeenin joskus viime vuonna Suomalaisesta kirjakaupasta. Se on ihan peruslukulaite, jossa ei ole kosketusnäyttöä. Toistaiseksi olen ollut ihan tyytyväinen ja käytän mieluummin sitä kuin puhelinta.

      Poista
  11. Arvonnassa mukana :) Luen Kindlellä, iPadilla ja tietokoneella.

    VastaaPoista
  12. Arvonnassa mukana :) Vastasin puhelimella, vaikka tosiasiassa olen lukenut vain kaksi e-kirjaa (toisen puhelimella, toisen tietokoneella). Aion kuitenkin taas jossain vaiheessa ottaa puhelimeen ns. hätävarakirjan, jota voi lukea kun ei viitsi perinteistä kirjaa kaivaa esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun täytyy tosiaan tuota puhelinta kokeilla itsekin. Niin moni tuntuu sen puoleen kallistuvan ainakin osaksi.

      Poista
  13. Mukana arvonnassa. En varsinaisesti lue e-kirjoja. Olen yhden arvostelukappaleen saanut PDF-tiedostona, mutta yhtä kertaa voi tuskin laajamittaiseksi lukemiseksi laskea.

    VastaaPoista
  14. En ole mukana arvonnassa, sillä en lue e-kirjoja. Minulle kirjojen lukeminen on se hetki, kun irrottaudun kaikista sähkölaitteista ja koneista, joissa muuten olen turhankin tehokkaasti kiinni. E-kirjat olisivat ihan kätevä juttu matkalla, mutta olen päättänyt niiden hankkimisen sijaan hankkia kunnon käsilihakset ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsilihaksia tarvitaankin, jos kantaa montaa kirjaa lomamatkalle tai lukee paksuja klassikoita :-)

      Poista
  15. Heip, minäkin tulen arvontaan mukaan!

    (En tykkää e-kirjoista, vaikka silloin tällöin luenkin; koneella ja nyt iPadillä.)

    VastaaPoista
  16. Olen aivan ihastunut vaaleanpunaiseen Kobooni. Jos kirjoja saisi halvemmalla, en varmaan enää lukisi paperilta kuin satunnaisesti. (ja juuh, osallistun mieluusti arvontaan)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, toinenkin Kobofani. Minä olen ihan koukussa omaan liilaani ! (Siskolla on se vaaleanpunainen :-)

      Poista
  17. Mukana arvonnassa:) Luen e-kiroja sekä puhelimellani että tabletillani:)

    VastaaPoista
  18. Olen mukana! Rakastan Kindle Paperwhitea!

    VastaaPoista
  19. Mukana arvonnassa! Jännä tosiaan nähdä, minkä verran e-kirjojen lukeminen on mahdollisesti lisääntynyt. :)

    VastaaPoista
  20. Minä luen toisinaan e-kirjoja (huonolla) tabletilla :) Sinun markkinointipuheesi (bloggaritapaamisessa:)) jälkeen olen alkanut harkita koboa. Pitäisi tosin sitten lisätä e-kirjojen lukemista aika reippaasti. Arvonnassa mukana siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minä olen ollut Koboon koukussa jo kohta puolitoista vuotta... ja niin on siskonikin ja tuossa ylempänä on Calendulalla vähän samoja oireita...

      Poista
  21. Mukana arvonnassa. :) Minä olen lukenut e-kirjoja tabletillani, mutta ei se taida paras väline olla siihen, sillä sillä on vähän vaikea lukea ulkona ja lisäksi luulen, että tarvitsisin laitteen, jolla ei pääse nettiin, jotta osaisin keskittyä lukemiseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa arvontaan ! Minun lukijallani pääsee myös nettiin, mutta olen ihan tarkoituksella jättänyt yhteydet luomatta ja lataan kirjatkin kaapelin kautta läppäriltä... Ei tule turhia houkutuksia vaan saa oikeasti keskityttyä kirjaan :-)

      Poista
  22. Mukana ollaan ja e-kirjoja luen juuri parhaillani. :)

    VastaaPoista
  23. Arvonnassa mukana. Olen tutustunut ystävän tablettiin mutta omaa ei ole vielä, harkitaan.

    VastaaPoista
  24. arvonnassa mukana. x_unrated at hotmail.com

    VastaaPoista
  25. Luen kirjoja ipadilla varsinkin.

    mariestrange(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  26. En ole lukenut e-kirjoja. Oikeastaan ei ole käynyt edes mielessä, että sähköisestikin voisi alkaa kirjoja lukemaan, vaikka suurin osa lehdistä tuleekin nykyään luettua koneelta. Pitääkin kokeilla.:)

    Ja arvonnassa mukana.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VAroitus : sähkökirjoihin jää koukkuun jos kirjahyllyt ovat vähänkään täynnä :-)

      Poista
  27. Valitsin kohdan EN lue e-kirjoja (olen lukenut yhden tietokoneella). Osallistun kuitenkin arvontaan, jospa siitä innostuisin.

    VastaaPoista
  28. Osallistun arvontaan, vaikken ole yhtään e-kirjaa vielä lukenut :)
    kapa_92_(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  29. Minäkin yhä vetkuttelen e-kirjojen kanssa. Kovasti kyllä kiinnostaisi ja niissä no niin paljon hyviä puolia. Olen tällainen jäärä joka tulee aina kaikkeen vähän jälkijunassa. :) Mukana kuitenkin rohkeasti arvonnassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan - ehkä se alkaa sitten siitä :-)

      Poista
  30. Mukana! Kiitos muistutuksesta toisaalla :)

    VastaaPoista
  31. Mukana!

    Mulla ei ole yhtään mitään vastaan e-kirjoja, mutta toistaiseksi tavalliset kirjat on olleet edullisemmin ja helpommin hankittavissa, eli e-kirjan luku on jäänyt lähinnä uteliaan kokeilun tasolle.

    Vähän kyllä epäilen, että jos enemmän lukisin sähköiseltä alustalta, silmät väsyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän hyvin jaksaa ainakin elukijasta kirjoja lukea. Niissä on käsittääkseni otettu tiettyjä heijastus ym. juttuja huomioon, joita ei sitten taas tableteissa ole...
      Tervetuloa arvontaan !

      Poista
  32. Hei jee, mukana!

    Lukisin varmaan enempikin eekirjoja jos meillä ei olisi yhteistä iPadia. Se on nimittäin yleensä miehellä messissä.

    Jos vaikka synttärilahjaksi saisi lukulaitteen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllähän sitä nyt oma lukija pitää saada :-)

      Tervetuloa mukaan arvontaan !

      Poista
  33. Viime hetkillä, rimaa hipoen aktivoidun ja ilmoittaudun mukaan :D

    VastaaPoista