13.4.2014

Soppasynttärit ja trendikkäitä herkkuja


Niin se aika kuluu ja meidän vauvammekin täytti jo kokonaiset kolme vuotta. Synttärit olivat pienimuotoiset, mutta sitäkin mukavammat. Sunnuntai-illan menu koostui ihan vaan soppabuffetista. Ilmakin oli tänään juuri sopiva lämpimän keiton nauttimiseen.

Lapsille jauhelihakeittoa (kelpaa aina - niin näköjään tänäänkin :-)

Aikuiset aloittivat ihmettelemällä Master chef papusoppaa. Melkein samanlainen ohje muuten löytyi myös viimeisimmästä Glorian ruoka ja viini - lehdestä. Onkohan ruokatoimittajakin katsonut Australian Master chefiä vai onko tämä tämän kevään trendisoppa ?
Leiväksi tummaa mallasleipää.

Sopat-kirjan Jambalaya maistui "pääruokana" ja sen kaveriksi tarjottiin pataleipää. Tosin vähän suoraviivaistetulla reseptillä, kun unohdin laittaa taikinan eilen illalla tekeytymään. Ihan hyvää tuli kuitenkin. Siinä on muuten toinen resepti, joka on jossain muodossa ollut Glorian ruoka ja viini-lehdessä. Itse asiassa olen melkein samanlaisena sen bongannut kahdessa viimeisessä numerossa ja blogeissahan tuo on kiertänyt jo jonkin aikaa. Viimeisimmässä numerossa Mikko Kosonen hehkuttaa Jim Laheyn (onkohan hän tuon kiertävän reseptin "isä" ?) no work leipää. Kuulostaa melko tutulta reseptiltä. Hauska, miten jotkut herkut tulevat vastaan monelta suunnalta.  Mitenkähän monta kertaa samaan tai samantyyppiseen reseptiin pitää törmätä, ennen kuin sen voi sanoa olevan trendikäs ?

Jälkkäriksi tietysti nautittiin synttäreillä kakkua ja Toto pääsi puhaltamaan kynttilöitä. Sitä on odotettu siitä saakka, kun iltalukemiseksi valikoitui kirja, jossa vietettiin Tompan synttäreitä (Kristiina Louhi : Tomppa on iso). Isoveljen avustuksella kynttilänliekit myös sammuivat. Niin, ja sitten äiti oli liian hidas kakun siirtämisen kanssa ja päivänsankari ehti testaamaan idolinsa kuvan kestävyyden läiskäyttämällä kätensä kuvan päälle. Tuhoten siinä sivussa muutaman kermakiehkuran... vaan mitäs siitä. Syötiinhän ne kohta kuitenkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti