20.4.2014

Mimosamunat pääsiäispöytäänTämä on perinteinen ranskalainen alkupala, josta on olemassa loputon määrä variaatioita. Nimensä ruoka on saanut ilmeisestä syystä. Päälle ripotellut keltuaismuruset saavat herkun muistuttamaan keväällä kukkivan mimosapensaan kukintoja.

Yksinkertaista herkkua pääsiäispöytään.

Oeufs Mimosa

Keitä kananmunat koviksi (15-18min). Jäähdytä.

Kuori kananmunat ja leikkaa ne kahtia. Irrota keltuaiset ja murskaa ne haarukalla. Sekoita keltuaisten kanssa majoneesia (itse tehdyllä saa tietysti vahvemman maun). Voit jättää osan keltuaisista koristeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Piment d'Espelette maistuu myös hyvältä tai savustettu paprikajauhe.

Täytä kananmunien kolot majoneesiseoksella ja ripottele päälle loput keltuaisista. Nosta puolikkaat "pesiin", tässä tapauksessa sinimailasen ja apilan iduista tehtyihin. Ripottele päälle vielä lisää chilijauhetta,jos haluat. Tarjoile heti.

Joskus laitamme seuraksi avokadosiivuja tai voissa paistettuja katkarapuja (siis pelkkää voita, ei mausteita tai mitään muuta)...


HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!


12 kommenttia:

 1. Vaikuttaapa simppeliltä, voisi laittaa jo tänään karitsan paahtopaistin seuraksi :) Aurinkoa pääsiäiseenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ei resepti paljon helpommaksi muutu, eikä tarvita edes paljon aineksia :-) Herkkua silti. Meillä isäntä palasi takaisin lapsuuteen, jolloin tämä oli kuulemma perheen vakioalkuruoka.

   Poista
 2. Kiva ohje ja niin kaunis lopputulos! Teen näitä kesällä, kun tarvitsen Ranska-ohjeita Giron aikaan:)

  VastaaPoista
 3. Hyvin pääsiäisellinen ohje :) Mutta itse asiassa kiinnostuin heti sivuasiasta: sinimailasen ja apilan ituja. Tarkoitatko sarviapilaa, ja jos, niin mistä ihmeestä olet saanut siemeniä? Niitä ei minun taidoillani ole löytynyt Suomen markkinoilta sitten viimeisen EHEC-ongelman. Vai voiko muita apiloita idättää? Hyvää juhlien jatkoa!
  mk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa ostin valmiiksi idätettynä ja tuo luki purkin päällä... itse en ole vielä uskaltautunut idätystä edes kokeilemaan.

   Poista
  2. Heh, mulla meni ihan täydestä. Pitäis varmaan päivittää oma karttaosaamiseni...

   Poista
 4. Helppo ja hyvä ohje! Iloista pääsiäistä Minna!

  VastaaPoista
 5. Erilaiset täytetyt kananmunat ovat meillä suuressa suosiossa. Mimosamunia ei ole tullut koskaan tehtyä, joten kokeillaan seuraavalla kerralla näitä.:)

  VastaaPoista