12.4.2014

Pikkuruisilla messuilla - yrttejä, koneita ja kalannahkaa

Voitin Huilin ja Atenan Ruokapyramidihuijaus-tapahtuman sivulta liput Lähiruoka ja Luomutapahtumaan Messukeskukseen. Sinne siis suuntasin lauantai-aamupäivää viettämään.

Edellisessä vastaavassa tapahtumassa jo mietin, että olipas pieni tapahtuma. Sitä luulisi, että lähi- ja luomuruoka olisivat trendinä kasvaneet vuoden aikana, mutta ei sitä kyllä ainakaan tapahtuman koosta huomannut. Tällä kertaa näytteilleasettajia tuntui olevan vieläkin vähemmän.

Jotain mielenkiintoista sentään löytyi...


Heti alkuun jäimme katselemaan Lapin yrttejä, marjajauheita ja marmeladeja. Minun oli ihan pakko ostaa Väinönputkisuolaa maistettuani kasvin siementä. Siinä on sellainen fenkolimaisen raikas, mutta kuitenkin ihan omanlaisensa maku. Tosissaan herkullista ja tekee kuulemma kropalle hyvää. Seuralainen osti koivusuolaa, joka sekin on varmasti mielenkiintoinen tuttavuus.
Annelin yrtit & karkit 


Itse tehdyt mehut olisivat kyllä houkuttaneet (nän jo silmissäni, miten äidin mehut saavat poikien elämän kertaheitolla terveellisemmäksi - juupa juu). Messutarjouskin oli ihan hyvä, mutta... Onneksi keittiön tasoille ei kertakaikkiaan enää mahdu uusia kapineita, joten sain pidettyä itseni kurissa. Messukaverille taas tarttui mukaan isohko laatikko...


Mielenkiintoisia tuotteita löytyi myös Kädentaitojen tapahtuman puolella. Kalannahasta valmistetut vyöt, lompakot, puukkotupet ja muut tuotteet olivat todella kauniita. Kuvassa on hauen nahan röpöllinen pinta. Luonnon omaa kauneutta. Pitänee poiketa Kenkäveron kautta, kun seuraavan kerran pyörin Mikkelin suunnalla. (Sisko-huomio!)


8 kommenttia:

 1. Hienon näköinen tuo kalannahkalompsa:)

  VastaaPoista
 2. Mietin kuinkakohan paljon messupaikka maksaa. Kädentaitomessuillekin kaipasin enemmän näytteilleasettajia. Ehkä pienillä firmoilla ei ole varaa osallistua messuille ja se pitää tällaiset tapahtumat valitettavan pieninä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin minäkin... todennäköisesti tuo juuri on syynä pienuuteen. Tähän pitäisi miettiä jonkunlainen avustettu/sponssattu tsydeemi... Menee sitä julkista rahaa paljon huonompaankin tarkoitukseen kuin pienyrittäjien toiminnan tukemiseen

   Poista
  2. Messuille osallistuminen on pienelle firmalle niin kallista, että monellakaan ei ole varaa lähteä. Yrittäjät tietää, että messut jää pieneksi ja näkyvyyskin pieneksi. Rahallisen satsauksen palautuminen kassavirtana on hyvin epävarmaa ja pitkällä aikavälillä vaikeasti mitattavissa.

   Poista
  3. Joo, ja sitten alkaa kurja kierre. Kun on vähemmän näytteilleasettajia, on vähemmän kävijöitä ja vielä vähemmän näkyvyyttä ja sitten taas vielä vähemmän näytteilleasettajia... Millähän tuon saisi toimivammaksi ?

   Poista
 3. Kiva kooste olennaisesta :) Nimimerkillä: Eräs keittiön uudelleensisustukseen joutunut isohkon laatikon kanniskelija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toivottavasti et joutunut luopumaan mistään olennaisesta ;-)
   Kiitos mukavasta seurasta!

   Poista