3.4.2014

Copycatin lämmin lounassalaattiKun ulkona paistaa aurinko, mutta tuuli jäätää, on kiva syödä lounaaksi jotain lämmintä. Kevään kunniaksi salaatit ovat palanneet täydellä voimalla ruokapöytään. Siispä lämmintä salaattia.

Bataattia ja kukkakaalia on uunissa paahdettu telkkarissa, keittokirjoissa, ruokalehdissä ja blogeissa viime aikoina useammassakin. Pakko oli siis Copycatinkin testata jotain samanlaista. Tekemisen hetkellä ei silmiin osunut tietenkään yhtään ohjetta, mutta miten vaikeaa sitä voi muka olla sekoittaa mausteita ja öljyä leikattujen kukkakaalipalojen ja bataattipalojen päälle ja lykätä komeus uuniin ? Eihän se vaikeaa ollutkaan.

Lopputuloksena oli varsin maukas salaatti, jonka jälkeen ei nälkä kiusannut ihan heti.

Copycatin lämmin lounassalaatti 

1 bataatti kuutioituna
1 pienehkön kukkakaalin kukinnot
0,5tl muskottia
0,5tl jeeraa
1tl chilijauhetta
1tl sweet smoked paprika-jauhetta
1tl mustapippuria
isohko ripaus suolaa
oliiviöljyä

Kaada kasvispalat uunivuokaan ja ripottele mausteet pinnalle. Lorottele öljyä ja sekoita hyvin. Lisää öljyä, jos se ei riitä peittämään kaikkia paloja mausteiden kanssa.
Lykkää 200 asteiseen uuniin vajaaksi puoleksi tunniksi. Lopputuloksena kasvikset ovat vielä purutuntumalla (al dente). Jos haluat ne ihan pehmeiksi niin pidennä kypsennysaikaa.

Kastike :
2dl jugurttia
2rkl ketsuppia
suolaa ja pippuria

Tee jugurttikastike sekoittamalla kreikkalaista (tai turkkilaista) maustamatonta jugurttia ketsupin, suolan ja pippurin kanssa. Jätä maustumaan.

Salaattipohja yhdelle (monista tarvittava määrä - juureksia ja kastiketta riittää noin neljälle riippuen nälän vakavuusasteesta) :

salaattia
puolikas avokado kuutioina
kourallinen paahdettuja manteleita
pieni pala fetajuustoa murustettuna

Levitä salaatti ja avokado lautaselle. Nosta keskelle iso kasa jugurttikastiketta ja sen päälle uunikasviksia. Ripottele päälle manteleita ja fetajuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti