26.4.2014

Wappusilliksen sardiinikakkuset


Piknikille on kiva viedä sormisyötäviä. Cake-tyyliset herkut on helppo tehdä ja kuljettaa ja vielä helpompi syödä. Niille voi myös keksiä mukavia tarjoilutapoja - kakkusiivuina, kalapaloina, muruina snapsilasin pohjalla majoneesin alla, koristeltuina tapasleipinä... mitä vain mieleen juolahtaa.

Wappusilliksen sardiinikakku 

2 sardiinipurkkia (öljy ja sitruunakastike)
100g raastettua emmentalia
pari kourallista vihreitä oliiveja silputtuna
3 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta + vajaa 1tl ruokasoodaa
runsas desilitra maitoa
3rkl silputtua ruohosipulia
suolaa ja pippuria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Valuta sardiineista öljy kuppiin. Silppua oliivit ja sardiinit, raasta juusto

Sekoita kulhossa kananmunat, jauhot, leivinjauhe ja sooda.  Sekoita joukkoon vähitellen sardiinien öljy ja maito.
Sekoita joukkoon juusto. Lisää suola ja pippuri.
Lisää sardiinit, oliivit ja ruohosipuli ja sekoita taikina hyvin.

Kaada taikina suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan (26cm) - ei tarvitse voidella.
Kypsennä uunissa 45min. Anna jäähtyä ja kaada pois vuoasta.

Tarjoile haluamallasi tavalla.

4 kommenttia:

  1. Hauskan näköisiä. :D Totta, näistähän voi kehitellä vaikka mitä, pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat erityisen herkullisia kermaisen/juustoisen rapukastikkeen kera...

      Poista
  2. Hauskat "kalat":)Ja kiva ohje muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku taiteellisesti lahjakkaampi saisi noista varmaan tosi kivan näköistä tarjottavaa... Minä tyydyin yksinkertaiseen "kalaparveen" :-)

      Poista