8.12.2013

Yöpöytäkatsaus

Yöpöydältä löytyy 130 kirjaa...

Se on toinen adventtisunnuntai. Tuikut laitettu pihalle, lyhty nostettu ulkopöydälle, hyasintti avaa kukkiaan ja piparikoristelu on käynnissä olohuoneen pöydällä. Siivoamistakin aloitettiin jotenkuten, tosin se pysähtyi yöpöydän kohdalla.

Kun kerran tiedän, mitä löytyy Antti Tuomaisen yöpöydältä (kirjoja), ajattelin tasapuolisuuden vuoksi kertoa, mitä löytyy omaltani. Tosin voisin aloittaa siitä, mitä sieltä puuttuu - nimittäin herätyskello.

Kymmenen vuotta meillä oli nahkavekkari, joka uskollisesti herätti meidät viimeistään puoli seitsemältä. Sitten iski esimurrosikä ja esikoinen on nykyään usein viimeinen ylhäällä.  Pikkuveljistä ei ole koskaan oikein vekkariksi ollutkaan, varsinkaan tästä nuorimmaisesta, joka jo 2,5-vuotiaana on kestävämpi iltabilettäjä kuin äitinsä koskaan. Karvavekkariinkaan ei oikein voi luottaa. Kissan vatsa kurnii vaihtelevasti puoli viiden ja kahdeksan välillä...

Siispä joulupukki, jos luet tätä - minä toivoisin sellaista lempeästi valolla ja linnunlaululla herättävää kelloa. Vekkari saisi myös olla mahdollisimman pieni, että se mahtuisi sinne lampun, vesipullon ja muutaman kirjan viereen.

Niin, niistä kirjoista voisi vielä muutaman sanasen lausua. Tuomaisen yöpöydällä ja yöpöydän vieressä on kuulemma kirjoja pinoissa joka puolella. Niin meilläkin ennen oli, mutta sitten sain Kobon... Niinpä yöpöydältämme löytyy edelleen jonkunlainen pino kirjoja ja niiden päällä Kobo (= yli 120 kirjaa, kun viimeksi tarkistin). Tällä hetkellä luettavien jonossa yöpöydällä köllöttävät seuraavat kirjat :

 • Antti Tuomainen : Parantaja
 • Bernhard Schlink : Lukija
 • Samlan Rushdie : Imaginary Homelands
 • Marguerite Yourcenear : Le tour de la prison
 • Geroge R.R. Martin : A Storm of Swords (kyllä sisko, se on edelleen minulla lainassa ja lukulistalla...) 
 • Susan Sellers : Vanessa & Virginia
 • Laura Gustafsson : Anomalia
 Ja sitten se Kobo... en nyt taida listata kaikkia siitä löytyviä kirjoja, mutta seuraavina lukulistalla ovat :
 • Neil Gaiman : American Gods 
 • Asko Sahlberg : Herodes
 •  Eleanor Catton : The Luminaries
 • Hannu Rajamäki : Fraktaaliruhtinas 
 • Kim Fay : Kadonneiden muisotjen kartta
 Siinä kai ne päällimmäiset.


Mitä teidän muiden yöpöydiltä löytyy ? Kirjoja ? 


Laitoin muuten tuonne sivupalkkiin myös kuvan Goodreadsiin kirjatuista kesken olevista kirjoistani. Siis niistä,  jotka olen ainakin avannut. Pelkkä yöpöydällä köllöttely ei riitä listalle pääsyyn...

14 kommenttia:

 1. Ei ole yöpöytää... Sänky on keskellä lattiaa, herätyskello on lattialla ja puhelin öisin sen vieressä. Joskus sängyn alla on kirjoja, yleensä keittokirjoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tässä mietinkin, että minne ne kaikki keittokirjani ovat kadonneet. Yleensä niitäkin on ollut ainakin muutama...

   Poista
 2. Juuri nyt siinä kököttää:
  Jussi Perälä: Ikuinen säätö
  Maija Vilkkumaa: Nainen katolla
  Mika Kähkönen: Pimeimmät tunnit
  Virpi Hämeen-Anttila: Railo
  Hanna Parviainen (toim.): Ei kenenkään äiti

  Eikä kelloa ;)

  VastaaPoista
 3. Minulla on sellainen "kirkasvalo- ja linnunlauluvekkari", enkä kyllä voi suositella :(. Esim. jos haluaa herätä klo 7.00, valo alkaa kirkastua jo tyyliin 6.30 ja ainakin minä heräsin siihen heti, vaikka olisin tarvinnut ne viimeisetkin kymmenminuuttiset unta... Ja sen linnunlaulu kuulosti jotenkin niin luonnottomalta ja teennäiseltä keskellä talvea. Tietysti noita lamppuja/herätyskelloja on erilaisia ja niitä voi säätää ja ajastaa eri tavoilla, mutta kannattaa kokeilla sopiiko itselle ennen kuin ostaa :)

  Ihana kuulla, että jollakulla muullakin on (ollut ennen lukulaitetta) lukuisia kirjapinoja yöpöydällä. Sähköinen Herodes on mahtava keksintö, kirjanahan tuo on melkoinen järkäle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi nenä, pitäisköhän vielä siis harkita... joku ratkaisu kuitenkin tarvitaan. Parina aamuna on ollut vähän kiire...

   Herodes vaikutti aikamoiselta järkäleeltä. Kiva siis, ettei vie Koboa enempää tilaa.

   Poista
 4. Laitoin viikolla samanlaisen Goodreads-linkin, kun en jaksa aina päivittää kuvaa sivupalkkiin kesken olevista. Kätevää.

  Mulla ei enää ole yöpöydällä kuin vain se juuri sillä hetkellä kesken oleva kirja, nyt siis Kotiinpalaajat. Aikaisemmin säilöin kirjoja myös yöpöydällä, mutta pölypesiä ei saisi makkarissa olla liikaa :) Muualla pinot ovat hengenvaaralliset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sinulta minä sen idean nappasinkin ;-)

   Meidän makkarissa on monenlaista pölyä ihan liikaa. Siksi se pitäisikin vähän järjestellä uudelleen.

   Poista
 5. Rushdien esseistä pidin. Yöpöydällä ei ole nyt mitään kun sain tuon Suojaverkon luettua ja uutta kirjaa ei ole vielä sinne nostettu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ovat esseet vielä aloittamatta. On päässyt se kirja oikein oleskelemaan yöpöydällä.

   Poista
 6. Mulla on yöpöydällä Jonathan Franzenin Freedom,joka on ollut siinä aivan liian kauan. PItäisi ehkä siirtää se muualle,sillä olen huono lukemaan sängyssä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas luen tosi paljon sängyssä - lähinnä, kun yritän saada nuorimmaista nukahtamaan...

   Poista
 7. Työpöytä toimii samalla yöpöytänä ja sillä tuppaa olemaan kirjoja kolmessa korkeassa pinossa. Viime yönä lopettelin Synkkä niin kuin sydämeni-kirjan (pidin!) ja pian aloittelen Liimatan Rautanaulaa. Muita pinossa huojuvia ovat mm. Adichien Kotiinpalaajat, Simukan Punainen kuin veri, Snellmanin Ivana B., Maaria Päivisen Pintanaarmuja ja Muumilaakson marraskuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidin Tuomaisen Synkkä niin kuin sydämeni - Rautanaula on edelleen hankkimatta vaikka olinkin kirjailijaa kuuntelemassa.
   Kaikenlaisia mielenkiintoisia kirjoja löytyy yöpöydältäsi muutenkin :-)

   Poista