15.6.2013

Kesän pieniä onnenhetkiä ja salaatin kaappikamut


Sitä tulee ihminen loppujen lopuksi onnelliseksi pienistä asioista. Niin kuin nyt vaikka siitä, kun voi näyttää kaksivuotiaalle, mistä pihan nurkasta löytyy seinän vierestä kypsä villimansikka. Voi sitä hymyä !

Onnentunne syntyy myös siitä, kun voi kerätä lounassalaatin aineksia omasta kasvulaatikosta. Tällä kertaa sieltä löytyi salaattia, minttua ja korianteria. Tomaatit ovat vasta kukkanuppuina, mutta vielä nekin sieltä ilmaantuvat ! Eikä mikään maistu niin hyvältä kuin itse kasvatettu.

Toki tähän salaattiin sitten käytettiin kaikenlaista muutakin keittiön kaapeista löytyvää. Ainoa ostettava oli leipä, kun ei tämä leipoja ole ehtinyt edes avaamaan jauhopussia viime aikoina. (Paitsi eilen illalla Copycat leipoi Jaelin mantelitorttua, mutta se olikin mantelista ja huitsin nopea - Cc kehuskelee aikaansaannoksellaan tällä kertaa FBn puolella...)

Tässä tämän sekasalaatin ohje.


Puutarhan salaatti ja kaappikamut

Paahda pinjansiemeniä, anna jäähtyä.

Keitä pari kananmunaa, anna jäähtyä.

Hae pihalta salaattia, minttua ja korianteria. Pese ja kuivaa ja käytä salaatin pohjaksi. Leikkaa paloiksi tomaattia, kurkkua ja paprikaa, ja lisää salaattiin. Ruskista pekonia, riko pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Halkaise muutama juustolla täytetty pieni chilipaprika (esim. Pirkka-säilyke) neljään osaan ja, kyllä, lisää joukkoon. Lisää vielä purkkitonnikalaa ja ne alussa valmistetut pinjasiemenet ja kananmunat.

Kastikkeeksi voi käyttää joko paprikapurkin öljyä tai sitten balsamicokastiketta. Hyvää molemmilla.

11 kommenttia:

  1. Kaapinpohja-salaatit ovat usein niitä parhaita, kun etukäteen ei välttämättä tiedä, mitä sieltä syntyykään. Ja ihania juttuja teillä kasvaa jo omastakin takaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen tuosta pihasta ihan innoissani - onhan se pieni, mutta jotain kasvaa !

      Poista
  2. Oi sitä pienen lapsen iloa,sitä on ihanaa seurata. Ja olen vähän kade tuosta kasvimaastasi,oma sato maistuu niin hyvälle:-) Kiva että tykkäsit mantelikakusta;tulevana viikkona on tarkoitus leipoa sellaine taas bloggarijäähyväisiin.Minäkin olen viime aikoina harrastanut kaapinpohja-salaatteja koska Suomen matka on pian edessä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsen iloa on ihana seurata - tosin nyt pitää vahtia, ettei pistä pihalta kaikkea mahdollista suuhunsa ;-)
      Torttu on hyvää - sillä on meillä herkuteltu tosissaan...

      Poista
  3. Tämä salaatti olisi R:lle mieleen jo pekonin takia;) Ja pekoni miehen juoksussa pitää eli nytkin juoksee tänään KOLME viestiä!

    Houkuttava, näppärä salaatti, kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekonia oli tässä salaatissa ihan vain rippunen, kun oli melkein lopussa. Silti maustoi ihanasti.

      Aika hurjaa urheilua tuo viestien juokseminen !

      Poista
  4. Kiva salaatti. Oitäs kans tyhjennellä kaapit,ties miinkä herkun sais aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaapista löytyy usein kummasti hyviä juttuja. Tuotakin salaattia varten olin lähdössä kauppaan, mutta ostoslista lyheni pelkästään leipään, kun vähän pengoin.

      Poista
  5. Ihana salaatti.:) Meiltäkin alkaisi jo pihalta löytyä sopivia aineksia siihen. Juustolla täytetyt chilipaprikat kuulostaa sellaisilta, että pitää kirjoittaa ostoslistalle.;)

    VastaaPoista
  6. Meilläkin kasvaa joka kesä pihalle ainakin kolme(!!) metsämansikkaa! :-D Kyllä ne tosiaan tuota 5-vuotasta ihastuttavat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin se pienen hymy jotain aivan ihanaa ? :-)

      Poista