16.6.2013

Lisää italiafiilistelyä - Vera Vala : Kuolema sypressin varjossa

Timjami kukkii meidänkin pihallamme - aivan kuin Italiassa !

Vera Vala : Kuolema sypressin varjossa
Saatu luettavaksi ja blogattavaksi Elisa Kirjalta 

Tästä kirjasta jäin fiilistelemään Italiaa vielä viimeisen sivun jälkeenkin. Hyvä maku jäi suuhun monessakin mielessä :-) Tietysti Italiatunnelmaa on vielä ylläpitänyt se, että pari seuraavaakin kirjaa ovat jostain syystä nyt sitten olleet Italiaan sijoittuneita.

Kuten jo olen aiemmin kertonut niin Kuolema sypressin varjossa vie lukijansa hyvin italialaisiin tunnelmiin. Päähenkilö Arianna on paitsi contessa, myös osakkaana yksityisetsivätoimistossa. Kun hänet kutsutaan selvittämään nuoren amerikkalaisnaisen murhaa, näyttävät pienen kaupungin seurapiirit ikävämmän puolensa. Kuka halusi Lilyn pois tieltä. Surmattiinko hänet siksi, että hän halusi jäädä vai siksi, että hän oli lähdössä. Tutkimusten edetessä Arianna joutuu itsekin vaaraan eikä vähiten oman sydämensä taholta. Onko nuori leski vihdoinkin toipumassa miehensä kuolemasta ?

Vera Vala ei kirjoita hurjaa jännitystä, psykologista harhaa tai väkivallalla mässäilyä. Tämä on puhdasverinen ja viihdyttävä dekkari, jonka voi lukea nauttimalla samasta maisemista ja pohtimalla ratkaisua yhdessä Ariannan kanssa. Pidin kovasti. Ehdottomasti kesäkirjaksi sopivaa luettavaa.  Varsinkin kirjasta löytyvät reseptikuvaukset ovat kesäkokkia inspiroivia. Myös tietynlainen italialainen tunnelma oli melkein käsinkosketeltavissa ja vei mukanaan.

Seuraava osa on jo hyllyssä odottamassa (joo, ei e-kirjaa vaihteeksi) ja aikalailla pinon päällimmäisenä.  Hiukan hirvittää monimutkaistuuko juoni Ariannan menneisyydessä olevien "kadonneiden vuosien" selvittelyn takia. Toivon, ettei tarina sorru omaan näppäryyteensä ja sivujuoniin jatkossakaan. Minulle riittää oikein hyvin tapaus per kirja, vaikka on tietysti kiva seurata Ariannan elämäntarinaa eteenpäin.

Joitakin on pikkuisen häirinnyt Ariannan yläluokkaisuus ja jet set maailmassa liikkuminen. Minä en kokenut tätä ollenkaan pahana. Lähinnä se minusta toi vain sellaista pikanttia lisämakua tarinaan. Itse kun on aika kaukana mistään varsinaisista seurapiireistä, niin on ihan hauska vähän tirkistellä - vaikka sitten fiktiossa, kun ei noita juorulehtiäkään tule seurattua ja luettua.

Kaikkiaan siis oikein luettava dekkari. Kiva, kun sarja jatkuu.

6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että pidit. Aion lukea tämän kesäisellä jännäriviikollani, ehkä jo aikaisemminkin!

  VastaaPoista
 2. Minna, oikein suositeltava kesädekkari kaikille, mutta etenkin kaikkien aistien juhlien vaalijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tästä jäi päälle tosi kiva italiafiilis !

   Poista
 3. Tämä on ollut jo kauan lukulistallani! Kuulostaa kivalta kevyeltä kesädekkarilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli pitkään listalla, mutta nyt sain toimeksi, kun toinenkin osa jo ilmestyi.
   Minusta tämä oli juuri sopiva kesädekkari. Jäin Italia-tunnelmiin pitkäksi aikaa.

   Poista