Toukokuu olikin kirjabloggausmielessä minulle todella mielenkiintoinen kuukausi. Ensinnäkin, aloittelin uutta yhteistyötä Elisa Kirjan kanssa ja bloggasin ensimmäisen kustantajalta ikinä saamani arvostelukappaleen. Toiseksi, toukokuusta tuli omassa historiassani ensimmäinen kuukausi, jolloin kaikki 9 lukemaani kirjaa ovat olleet sähköisessä muodossa... Saa nähdä, miten vahvasti tämä jää tavaksi. Epäilen, ettei jää viimeiseksi e-kuukaudeksi. Kolmanneksi, aurinkoisten kelien innostamana kyselin teiltä myös rantakirjapreferenssejä. Vastauksien ja oman preferenssini innoittamana päätin tehdä kesäkuusta kirjojen suhteen teemakuukauden, mutta siitä lisää vähän myöhemmin.
Luettuja kirjoja oli toukokuussa siis kaikkiaan yhdeksän. Niistä neljä luin englanniksi ja viisi suomeksi. Ranska jäi häpeäkseni tässä kuussa ihan paitsioon suurista suunnitelmista ja hyvistä päätöksistä huolimatta. Tai olen minä lukenut hiukan Baudelairea, mutten tarpeeksi kirjan loppuun saamiseksi.
Ja ne kirjat
Sansomin Winter in Madrid oli elämys monessa mielessä ja jäi mieleen myös viimeisen sivun jälkeen pitkäksi aikaa. Gillian Flynnin Gone Girl on monessa paikassa hypetetty ja kesäkuussa suomeksi Kiltti tyttö -nimellä ilmestyvä jännäri. Ihan on maineensa ansainnut ja varmasti monen valinta kesälomakirjaksi.Charlaine Harrisin Dead ever after -kirjan myötä tuli sanottua Sookielle hyvästit (ja samalla kerralla blogattua se osaltani viimeinen Brunokin). Kate Mortonin House at Riverton oli todellinen elämys, jota taidan sulatella vielä hetken ennen kirjoittamista.
Toukokuussa tutustuin myös osaltani uusiin suomalaisiin kirjailijoihin. Emmi Itärannan Teemestarin kirja oli ihana, mutta hiukan pelottava. Nina Hurman Yönpunainen höyhen taas oli genressään todella mielenkiintoinen tuttavuus. Petteri Hannilan Kaukamoinen oli laadukasta suomalaisfantasiaa, johon lukisin mielelläni jatkoa jossain vaiheessa. Markku Turusen Vaeltaja taas ei oikein sykähdyttänyt huolimatta tarkoista historiallisista yksityiskohdista tai ehkä juuri niiden takia.
Käännöskirjoista yritin (jälleen kerran) ymmärtää John Irvingin suurta suosiota hänen uuden Minä olen monta-teoksensa myötä.
Tietysti myös bloggasin edellisen kuun luettuja. Eeva Tenhusen Mustat kalat oli juuri oikeanlainen dekkari ja Deon Meyerin Kuolema päivänkoitteessa edusti genreään oikein mallikkaasti.
Palaillaan
MUISTATTEHAN, että Elisa Kirjan tutustumistarjouksessa saa ladata ilmaisen kirjan. Vaihtoehdot löytää täältä.
Ulkona paistaa kesäinen aurinko, joten nyt pitää lähteä nauttimaan. Palaillaan pian uudelleen rantakirjojen parissa !
Minulla on Sookien seikkailuja luettuna vasta kaksi osaa. Seuraavat osat voisivatkin olla oivaa kevyttä kesälukemista meikäläiselle. Kaukamoinen on minulla vielä lukematta. Täytyypä muistaa aloitella pian sitäkin.
VastaaPoistaSekä Sookie että Kaukamoinen ovat hyvää kesälukemista :-)
PoistaTäytyisi joskus kokeilla e-kirjoja on hyllyt nimittäin aikas täynnä. Tosin päätä meinaa ruveta särkemään kun mitä tahansa ruutua liian pitkään tuijottaa.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla e-kirjan lukemista ihan oikealta kirjan lukemiseen tarkoitetulta lukijalta (Kobo, Kindle) - Niissä nimittäin on ruutu optimoitu nimenomaan lukemiseen,mikä vähentää huomattavasti päänsäryn riskiä :-)
PoistaNiin, ja tilansäästön kannalta e-kirjat ovat ihan ehdottomia !
PoistaVau, kaikki kirjat sähköisiä! Minä taidan lukea vasta muutaman e-kirjan kuussa, määrä toki on kasvamaan päin. Mutta varsinkin lomareissuja ajatellen sähköinen kirja on kyllä mainio keksintö, tarvittaessa saa kunnon valikoiman kirjallisuutta mukaan - ja vielä pieneen tilaan!
VastaaPoistaOlin itsekin yllättynyt... tuo tilansäästö on kyllä ihan ehdoton juttu e-kirjoissa. Kun ajattelenkin, millaisen tilan veisivät ne 70 kirjaa, jotka jatkuvasti pidän Kobon muistissa...
PoistaOlipa kiva kuulla, että Riverton oli elämys - toivottavasti positiivinen! Samoin olen iloinen, että pidit Yönpunaisesta höyhenestä. :)
VastaaPoistaEhdottoman positiivinen ! Pitäisi vielä ehtiä bloggaamaan...
Poista