9.6.2013
2 aikuista + 4 poikaa = yksi terveellisempi uunipannukakku...
No, ei nyt ehkä ihan kerralla, mutta aika iso vajaus oli pannulla jo pelkästään poikien jäljiltä.
Lisukkeena taas tomusokerilla ja vaniljasokerilla makeutettuja mansikoita ja Vispi-vaahtoa. Ei pöllömpi välipala kesälomalaisilla :-)
Osaksi jauhoista laitoin täysjyväjauhoja ja vähensin hiukan voin määrää. Saatoin siis väittää terveellisemmäksi versioksi.
Maitona oli punaista hylamaitoa - kelpasi siis lievälle laktoosi-intolerantikollekin.
Se meidän terveellisempi uunpannukakku
1l punaista hylamaitoa (sitä iskukuumennettua)
3 kananmunaa
70g sulatettua voita
1 dl sokeria
runsas 1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
Sekoita taikinan ainekset ja anna seoksen turvota ainakin puolisen tuntia.
Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa 30-35min ajan.
Tunnisteet:
pannukakku,
resepti,
ruoka,
välipala
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Teillä on terveellisempi pannukakku ja me ollaan siirrytty erään ruokakirjan myötä epäterveellisimpiin lettuihin;)
VastaaPoistaTodella houkuttava kuva!
Hih, heiluri heilahti välillä tuohon toiseen suuntaan. VArmasti palataan taas sinne epäterveellisempäänkin jossain vaiheessa taas.
PoistaOi pannukakkua. Mullekin pala tai kaks maistunu :)
VastaaPoista:-) Kukas sitä pannukakusta kieltäytyisi ?
PoistaKiitos :-)
VastaaPoistaPannukakku maistuu aina, ja noilla lisukkeilla onkin jo aika herkkua.:)
VastaaPoistaAika dekadenttia, eikös vaan ? Ja siinä taisi tulla samalla vähän vastapainoa niiden täysjyväjauhojen terveellisyydellekin ;-)
Poista