9.6.2013

2 aikuista + 4 poikaa = yksi terveellisempi uunipannukakku...


No, ei nyt ehkä ihan kerralla, mutta aika iso vajaus oli pannulla jo pelkästään poikien jäljiltä.
Lisukkeena taas tomusokerilla ja vaniljasokerilla makeutettuja mansikoita ja Vispi-vaahtoa. Ei pöllömpi välipala kesälomalaisilla :-)

Osaksi jauhoista laitoin täysjyväjauhoja ja vähensin hiukan voin määrää. Saatoin siis väittää terveellisemmäksi versioksi.
Maitona oli punaista hylamaitoa - kelpasi siis lievälle laktoosi-intolerantikollekin.

Se meidän terveellisempi uunpannukakku 

1l punaista hylamaitoa (sitä iskukuumennettua)
3 kananmunaa
70g sulatettua voita
1 dl sokeria
runsas 1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 dl täysjyvävehnäjauhoja

Sekoita taikinan ainekset ja anna seoksen turvota ainakin puolisen tuntia.
Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä 200 asteessa 30-35min ajan.

7 kommenttia:

  1. Teillä on terveellisempi pannukakku ja me ollaan siirrytty erään ruokakirjan myötä epäterveellisimpiin lettuihin;)

    Todella houkuttava kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, heiluri heilahti välillä tuohon toiseen suuntaan. VArmasti palataan taas sinne epäterveellisempäänkin jossain vaiheessa taas.

      Poista
  2. Oi pannukakkua. Mullekin pala tai kaks maistunu :)

    VastaaPoista
  3. Pannukakku maistuu aina, ja noilla lisukkeilla onkin jo aika herkkua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika dekadenttia, eikös vaan ? Ja siinä taisi tulla samalla vähän vastapainoa niiden täysjyväjauhojen terveellisyydellekin ;-)

      Poista