28.6.2013

Pullapitkon mansikkaritarit


Harvassa on se kerta, kun mummilasta tullessa meillä ei ole auto täynnä kaikenlaisia mukaan pistettyjä herkkuja. Useasti pussista löytyy pullaa jossain muodossa. Mummi kun sattuu tietämään heikkoutemme pullapitkosta paistettujen köyhien ritareiden suhteen.

Tällä kertaa emme vatkanneet kermavaahtoa vaan lämpimän sään kunniaksi pullasiivut nautittiin jäätelön ja mansikoiden kera. Puristeille myös tiedoksi, että se on ihan tietoinen valinta jättää kananmuna pois pullan kostutusliemestä. Uppoaa meillä paremmin ilman.

Pullapitkon mansikkaritarit

Siivuta pitko ja kostuta vaniljasokerilla ja sokerilla maustetussa maidossa. Sulata kunnon nokare voita paistinpannulla ja paista hyvin kostuneita siivuja kunnes niiden pinnat ovat kauniin ruskeita.

Tarjoile heti kuumana vaniljajäätelön ja tuoreiden mansikoiden kera.



4 kommenttia:

  1. Köyhät ritarit on klassikko. Pullasta en paljon välitä pitkona, mutta ritareina sekin muuttuu sellaiseksi herkuksi että.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vähän sama juttu. Pullapitko ei itsessään oikein houkuttele, mutta ne ritarit ...

      Poista
  2. Oi kuulostaapa hyvältä! Alkoi heti tehdä mieli köyhiä ritareita, nam!

    VastaaPoista