6.6.2013

Kasvaa niin, että kohisee - ja juostessa korvissa suhisee


Ensimmäiset salaatit jo syötiin !
Pihalla kohisee ja kahisee tällä hetkellä joka puolella. Kasvit suurenevat silmissä - nämäkin pari päivää vanhat kuvat ovat jo ihan perässä. Enkä muista aiempia vuosia, jolloin kesäkuun alussa olisi jo nipsaistu kasvulaatikosta ensimmäiset salaatit ja korianterit.

Kahina taas on puoliksi totta ja puoliksi mielikuvitukseni tuotetta - se on se ääni, joka kuuluu kun etana-armeijat syöksyvät (no joo, tuo on ehkä vähän liioittelua etanoiden kohdalla) kohti kaikkia pihan hyötykasveja. Jostain syystä niille eivät rikkaruohot kelpaa.

Tomaatintaimet ja härkäpavut kasvavat silmissä

Kaiken maailman ruohot rehottavatkin vielä kasvulaatikot asukkeja rehevämpinä. Kukahan ehtisi ajamaan nurmikon ja siistimään kukkapenkin ja polkujen reunat ?

Meillä ei ole kesälomasta tietoakaan, paitsi koululaisilla. Tahti sen kun kiihtyy. Vähän pahaa pelkään, että kohta hidastuu blogin päivitystahtikin... Elämme ammattimielessä miehen kanssa yhdessä ja erikseen tosi mielenkiintoisia aikoja - henkilökohtaisella tasollahan meillä on ollut hauskaa yhdessä jo parikymmentä vuotta :-)

8 kommenttia:

 1. Tämä aikanen kesä on kyllä saanut kaiken rehottamaan ennen aikojaan, rikkaruohotkin :D Meillä chileihin pukkaa jo kukkaa, ja raparperista on saanut selkä vääränä keitellä soppaa ja hilloja ja piirakoita ja ja ja... Kaupunkikasvatuksen ihanuuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa, kun saa omalta pihalta edes vähän jotain :-) Ja tänä kesänä kaikki ilmestyi melkein yhdessä yössä kuin taikaiskusta

   Poista
 2. Vau,kesä on edennyt megavauhtia kun jo tulee satoa...Saapa nähdä millaiset säät ovat sitten kun tulen heti juhannuksen jälkeen.
  Toivottavasti ehdit kuitenkin levätä vähän työn
  lomassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tänä vuonna kesä piti kiirettä sitten kun ehti paikalle :-)
   Lepoa se on kai noiden poikien perässä juokseminenkin... kai ?

   Poista
 3. Löysin eilen kasvihuoneesta tomaatin ja chilin raakileita. Salaattia, pinaattia ja yrttejä on jo useasti nautittu. Oma sato maistuu vaan aina paremmalta.

  VastaaPoista
 4. Olisi ihana, kun olisi noin paljon kaikkea hyötykasvia. Olen laiskistunut tässä ja meillä on tänä kesänä lähinnä monivuotisia yrttejä marjojen ja raparperin lisäksi. No, pari päivää sitten sain naapurilta avomaan kurkun, koristekurpitsan ja basilikan taimet. Nyt pitäisi vain jaksaa istuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, tuossahan on jo vaikka mitä. Minä haluaisin marjapensaita pihalle, mutta kun tilaa on enää vain siellä ihan varjopuolella. Pitäisi varmaan hankkia isompi piha :-)

   Poista