23.6.2013

Lämmintä fenkoli-appelsiinisalaattia Lauran tapaanLaura Calderin "Näin teet ranskalaista ruokaa" - sarja on inspiroinut minua aikaisemminkin. Tällä kertaa mieleen jäi muhimaan grillin herkkujen lisukkeeksi erinomaisesti sopiva lämmin fenkolisalaatti. Tämä onkin siitä jännä salaatti, että se sopii mielestäni tosi hyvin sekä talviseen että kesäiseen herkutteluun. Aineksia kun on nykyään saatavilla suurin piirtein ympäri vuoden.

Paahtamalla fenkolista saa esille ihanan makeuden samalla kun anismaisuus vaimenee enemmänkin taustasoinnuksi. Herkullista. 

Lämmin fenkoli-appelsiinisalaatti 

pari kaunista fenkolia
mustia oliiveja
luomuappelsiini
punasipulia (tai keväistä pikkusipulia)
pinjansiemeniä

Puhdista fenkoli ja leikkaa siivuiksi. Paahda siivuja vähäisessä öljyssä pannulla, kunnes ne ovat vähän pehmenneet ja pinta pikkuisen ruskistunut.

Levitä fenkolit tarjoilulautaselle. Raasta appelsiininkuorta fenkolien päälle. Nylje appelsiini ja leikkaa kalvottomat lohkot salaattiin. Purista jäljelle jääneistä appelsiininkalvoista kaikki mehu salaattiin kastikkeeksi.

Lisää salaattiin oliiveja ja renkaiksi leikattua sipulia. Ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä.

12 kommenttia:

 1. Nam, fenkoli on yksi lempikasviksistani, tätä aion myös kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Inhosin fenkolia kunnes sain maistaa juuri tuon tapaista fenkolisalaattia muutama vuosi sitten;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raaka fenkoli onkin aika vahvasti anismaista. Jos ei tykkää vahvasta aniksen mausta ei tykkää fenkolistakaan. Paitsi ehkä juuri näin kypsennettynä. Siinä maku pehmenee.

   Poista
 3. Laura Calder on minun suosikkini myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on viikkotallennus päällä joka lauantaiksi :-)

   Poista
 4. Fenkoli ja appelsiini sopii kyllä tosi hyvin toisilleen. Tää soois nii hyvin kalalle lisukkeeks

  VastaaPoista
 5. Täytyy tunnustaa, etten ole ikinä maistanut fenkolia. Mihin sen maku olis verrattavissa? On tullut karsastettua muutoin ihan kivan kuuloisia ohjeita, pitäis tarttua härkää sarvista... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raaka fenkoli maistuu aika vahvasti anikselle ja on sellaista raikkaan makuista. Kannattaa varmaan aloittaa maistelu juuri tällaisesta vähän kypsennetystä niin maku pehmenee ja pikkuisen makeutuu. Hyvä kasvis käytettäväksi ja kun alkuun pääsee niin sitä tekee mieli säännöllisesti :-)

   Poista
 6. Lauraa on monta jaksoa boxiin talletettu ja muutama ohje odottaa toteutusta :). Fenkoli ja appelsiini sopii kyllä hyvin yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mies putsaa boxia vähän turhankin innokkaasti... mutta silti olen onnistunut muutaman reseptin kokeilemaan ja löytyyhän niitä tietysti netistäkin :-)

   Poista