No nyt on juhlat juhlittu. Eilisen päivän voi kai kuvata listaamalla
- liikutuksen kirkossa,
- paljon musiikkia ja taitavia nuoria, ruokaa ja keittiökiiretiä
- kiire,
- seurustelua vieraiden kanssa,
- taivaan tutkimista sadepilvien varalta (meillä kävi tosi tuuri kelin suhteen)
- ja ennen kaikkea iloinen ja onnellinen tunnelma
Kiitos kaikille vieraille, jotka olivat mukana juhlistamassa Esikoisen ripiltä pääsyä (ja illalla Kirpun synttäreitä). Kahdet juhlat päivässä ovat tehokas ja hauska tapa saada tämä nainen lasillisella (päivän ainoalla) kuohuviiniä sohvalle nukuksiin...
Seuraaviin juhliin otan siivousapua ja pitopalvelun - itse tekeminen on kivaa, mutta vähän turhan rankkaa. En myöskään ehtinyt ottamaan kuin muutaman kuvan muiden touhujen lisäksi, joten saatte tyytyä nytkin pääasiassa teksiin.
Lisäksi tuli taas todettua, että
- lehtitaikina on ihan huipputuote. Siitä saa helposti ja nopeasti vaihtelevia herkkuja.
- meille tarvitaan isompi jääkaappi - ainoa tapa saada juhliin kakku, oli tehdä pöytään koottava versio eli marenkinen enkelikakku, jonka saa koottua vasta pöytään.
- joka juhliin tarvitaan juhlateltta. Tämä oli paras ajatukseni näitä juhlia ajatellen. Jo pelkkä teltan näkeminen olohuoneen ikkunasta toi juhlamielen! (Ja kun otti täyden palvelun, niin teltta pystytettiin ja purettiin ilman, että tarvitsi sormeaan nostaa)
Elämä oli eilen pelkkää juhlaa ja tänään herkutellaan jämillä. Minä taisin (taas) kuvitella vajaan 30 hengen syövän vähintään 60 hengen ruokamäärän. Minkäs sitä tiikeri raidoilleen mahtaa - tämä on sukuvika.
Helppoakin helpompi tomaattipiirakka
Ota lehtitaikina levyt pakkasesta. Levitä päälle ohut kerros Dijonin moutarde à l'ancienne eli perinteistä sinappia (sitä, jossa on kokonaisia siemeniä). Siivuta isoja tomaatteja ja laita levyjen päälle. Ripottele pinnalle Provencen yrttejä ja valuta hieman oliiviöljyä.
Laita uuniin 220 asteeseen noin vartiksi. Anna jäähtyä haaleaksi ja leikkele haluamasi kokoisiksi paloiksi.
Herkullisen näköisiä tarjottavia siellä on ollutkin. Mikä siinä onkin, että aina tulee leivottua liikaa. No, herkkuja nyt voi useammankin päivän syödä :)
VastaaPoistaOnnea esikoiselle ripille pääsyn johdosta.
Joo, jotenkin sitä aina unohtaa, etteivät ihmiset buffettipöydästä itse asiassa niin kovin paljon syökään...
PoistaKiitos Outi! Esikoinen kiittää :-)
Lehtitaikina pelastaa myös viikonlopun aamut. Sen sisään kun käärii jotain suolaista tai makeaa, niin heti on asteen verran laitetumpi aamiainen.
VastaaPoistaTuokin on totta -ja sitä voi aina pitää varalla pakkasessa.
PoistaPaljon onnea esikoiselle,ja vanhemmillekin. Herkullisen näköiset tarjottavat:)
VastaaPoistaKiitos!
PoistaOnnittelut esikoiselle! Ja lehtitaikina tosiaan taipuu hyvin monenlaiseen leivonnaiseen...
VastaaPoistaKiitos :-)
PoistaLehtitaikina on meillä vakkari oikotie onneen... varsinkin, kun pitää saada jotain nopeasti ja vähän isommassa määrässä.
Tänä vuonna järjestin yksin tyttäremme ylioppilasjuhlat ja huh, osaan samaistua :)
VastaaPoistaKohtalotoveri :-)
PoistaVaikka olisikohan teillä ollut vielä isommat pirskeet ?
Paljon onnea! Olen samaa mieltä lehtitaikinasta, todellakin oikotie onneen.
VastaaPoistaKiitos! Lehtitaikina on ollut pelastuksena useammin kuin kerran :-)
PoistaLehtitaikina on pelastaja! Siitä vääntää kyllä hetkessä mitä vaan. Paljon onnea ripitetylle ;)
VastaaPoistaRipitetty kiittää :-)
PoistaNerokas piirakka.
VastaaPoistaSen mä sanon, että meille kyllä tuloo toinen jääkaappi varastoon ennen ekoja rippijuhlia!Pirkään haaveillu ja joku takaraja täytyy asettaa.
Mutta pavlovaa teen silti!
Taitaa olla perinteinen ranskalainen aperpiirakka ainakin tyyliltään :-)
PoistaKunhan minulla olisi se varasto niin toinen jääkaappi olisi heti. Keittiöremppa tässä tarvittaisiin!