9.8.2017

Pienen jääkaapin enkelten kakut




Meillä on pieni jääkaappi. Talon edelliset asukkaat asuivat täällä kaksistaan , eivätkä ilmeisesti pahemmin kokanneet. Meitä taas on perheessä viisi ja ruoanlaitto jatkuvaa. Naapurimarketti pelastaa monesta, mutta juhlien täytekakkujen kylmävarastoksi siitä ei ole. Siksipä kakkujen pitää olla sellaisia, että selvitään mahdollisimman pienellä kylmän tilan tarpeella.

Marenkipohjaan viime hetkellä rakennettava marjakakku on minut pelastanut ennenkin. Niin nytkin pojan rippijuhlia valmisteltaessa. Alkuperäisen reseptin olen bongannut vuonna 2008 Kotiliedestä.

Enkelten kakku (1 isompi ja 1 pieni) 

Kakkupohja
6 suurta valkuaista
2tl valkoviinietikkaa
5dl erikoishienoa sokeria
1rkl Maizena - maissitärkkelystä
3tl vaniljasokeria
1/2dl kiehuvaa vettä

Lemon curd 
6 kananmunan keltuaista
1dl sokeria
1dl hillosokeria
2rkl sitruunankuorta
1dl sitruunamehua
100g voita

Täyte 
2prk Vispiä vatkattuna 1-2dl lemon curdin kanssa
marjoja

Valmistele kakku edellisenä päivänä. Erottele keltuaiset valkuaisista.

Lemon curd: Mittaa keltuaisten kanssa kattilaan sokerit, sitruunan kuori ja mehu. Kuumenna aineksia miedolla lämmöllä koko ajan voimakkaasti sekoittaen kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja jatka vatkaamista. Lisää kylmä voi pieninä nokareina koko ajan hyvin sekoittaen. Laita purkkiin ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Kakkupohjat :
(1*24cm ja 1*16cm irtopohjavuoat) Voitele vuoat huolellisesti ja leivitä maissitärkkelyksellä.

Lisää valkuaisten joukkoon pohjan muut aineet ja vatkaa niin kovaksi vaahdoksi, että voit kääntää kulhon ylösalaisin vaahdon liikahtamatta.
Lusikoi vaahto vuokiin ja nostele reunoille siten, että keskelle jää täytettävä kolo.
Pane vuoka 150 asteiseen uuniin ja kypsennä 70min.
Anna jäähtyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

Viimeistele: 
Vatkaa Vispi vaahdoksi ja mausta se sitruunatahnalla. Täytä kakkupohjienn keskellä oleva koko marjoilla ja sitruunakermalla.

Nosta heti tarjolle.

2 kommenttia:

  1. Hurjan herkullisen näköinen kakku.Täällä jääkaapit ovat aina suuria, ja pakastin yleensä paljon pienempi kuin mitä SUomessa on. Usein jenkkityylinen jääkaappi.Minunkin jääkaappini on suurempi kuin se mikä oli Suomessa kodissani, mutta koska lämpimällä siirrän ison osan kuivatuotteista jääkaappiin , on se liian pieni;D Omani on kuitenkin aika pieni verrattuna monen muun jääkaappiin, vaikka se onkin suurempi kuin Suomen normijääkaapit;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä tykkään tuosta kakusta niin mielelläni sitä tarjoan muutenkinkin kuin kylmätilan puutteen vuoksi.
      Meidän jääkaappi on kyllä tosi mini - kyllä niin olisin keittiörempan tarpeessa...

      Poista