10.8.2017

Heinäkuun luettujen pitkä lista

Ei heinäkuun luettuja voi jättää väliin, vaikka ollaankin jo pitkällä elokuuta. Puolustuksekseni kuukausikatsauksen myöhäisyyteen nostan rippijuhlien järjestelyt, jotka veivät elokuun ensimmäisen viikon kokonaisuudessaan. Toinen syy on se, etten ole tänä vuonna nähnyt kesää. Se livahti ohi ihan huomaamatta kiireissä ja sateisissa päivissä. Tänään alkoi pojilla jo koulu...

Olisin tietysti voinut yhdistää heinäkuun ja elokuun, mutta itseni tuntien taitaa olla parasta hoitaa ensimmäinen alta pois. Luin nimittäin heinäkuussa 15 kirjaa ja elokuustakin näyttää tulevan kirjaisa kuukausi, joten listattavaa riittää.

Luin siis heinäkuussa 15 kirjaa ja nautiskelin yhden lukumaratonin. Kaikessa kiireessä siis varsin mukava kuukausi.
Äänikirjoja iltasaduiksi 

Heinäkuussa innostuimme Toton kanssa kuuntelemaan äänikirjoja iltasatuina. Minulla on krooninen yskä, joka aiheuttaa iltalukemiseen ikäviä kröhimiskatkoksia, mutta äänikirjalukija ei niistä häiriinny. Aloitimme Uppo-Nallella, joka oli heti suuri suosikki. Meidän on pitänyt tehdä siitä yhteinen video, mutta eipäs olla vielä ehditty.

Muuten kuuntelin heinäkuussa perinteistä fantasiaa, mikä osoittautui varsin virkistäväksi vaihtoehdoksi.


Lukumaraton ja klassikkohaaste

Kesän toinen yhteisöllinen lukumaratonpäivä oli 8.7. ja minäkin onnistuin osallistumaan siihen. Lopputulos ei ollut mitenkään järisyttävä, mutta kokemuksena kesälukumaraton oli taas ihan omaa luokkaansa. On se vaan kivaa. (Kesän viimeinen järjestetään muuten 19.8., joten siihen ehtii vielä hyvin mukaan! Ilmoittautuminen Oksan hyllyllä blogissa täällä)

Edellä jo mainittujen äänikirjojen lisäksi lukumaratonsaldooni osuivat kokonaan tai osittain:

Claes Andersson : Hiljaiseloa Meilahdessa - mielenkiintoinen kuvaus vanhenemisesta
- Alan Bradley: Loppusoinnun kaiku kalmistossa - Ihana Flavia!
- P.D.James: Valepotilas

Huomaan muuten, että olen ollut laiska bloggaaja heinäkuussa. Kaksi kolmesta lukumaratonilla loppuun luetusta kirjasta vielä bloggaamatta - hyi minua! 

Kesken lukumaratonilla aloitetusta ovat vielä(kin) Anthony Bourdainin kirja ja historiapätkät.

Kuun lopussa sain kuin sainkin luettua kirjan myös klassikkohaasteeseen. Tällä kertaa osallistuin Marcel Proustin Kadonnutta aikaa etsimässä - sarjan ensimmäisellä osalla eli ranskaksi lukemallani Du côté de chez Swann. Nautinnollista ja rentouttavaa.


Enkä minä ihan kaikesta pitänyt 

Meitä kirjabloggaajia aina välillä mollataan siitä, että kirjoitamme pelkkiä hehkutuksia. Yleisesti ottaen minäkin olen pitänyt suurimmasta osasta lukemistani kirjoista, mutta välillä jää jotain kesken tai kirjan lukemisen jälkeen jotain peräti hampaankoloon.

Heinäkuussa vähän kiukuttelin parista viihdedekkarista. Kesäkuussa lutetuista jo mutisin lievää ärsyyntymistäni Katja Kallion kirjan osalta ja nyt elokuun alussa aloin säälimään nuorta sukupolvea kirjan perusteella (ja väsyin myös kirjaan itseensä).

 Eli en minäkään ihan kaikista pidä, vaikka kuka hullu sitä itseään kiduttaisi lukemalla huonoja tai itselle sopimattomia kirjoja.


Mitä vielä ? 

Heinäkuussa kirjoittelin myös kirjabloggaajan kesäaakkosia ja luin

- yhden trillerin (Camilla Grebe: Kun jää pettää alta),

- yhden keittokirjan (jäätelöstä kuinkas muuten, kun meille tuli jäätelökone!),

- yhden viihdedekkarin (Murder at Brightwell - hupaisalta vaikuttavan sarjan ensimmäinen osa, josta lisää myöhemmin) sekä

- 4 viihdefantasiaa, joiden rentouttavaa vaikutusta suhteessa klassikoihin pohdiskelin täällä.


Aikamoinen kirjakuukausi siis 

Varsinkin, kun ottaa huomioon, että jouduin kesälomalta viikoksi takaisin töihin melkomoiseen pyöritykseen.

Teatterissa ei tullut käytyä koko kesänä eikä pahemmin keväälläkään, joten teatterihaaste on auttamattomasti pielessä. Ei mahda mitään.  Syksylle minulle ei ole (vielä) yhtään työmatkaa kalenterissa, joten ehkä ehdin vielä vähän paikkaamaan ja joihinkin tapahtumiinkin mukaan.

Mutta vielä on kesää jäljellä ja kesälomaakin tämän viikon loppuun. Pojilla alkoi tänään koulu, joten aamupäivän saan olla kotona ihan yksin. Luksusta!

2 kommenttia:

  1. Hatun nosto taas kerran sinulle tuosta kirja määrästä. Rippijuhlat on täysin hyväksyttävä syy ihan minkä vaan asian myöhästymiseen.

    VastaaPoista