31.5.2014

Villa Sibyllan kirous


Vera Vala : Villa Sibyllan kirous
Sähköinen arvostelukappale Gummerukselta 

Arianna de Bellis ratkaisee jo kolmannen kerran. Hänen vanha tuttavansa pyytää Ariannaa selvittämään, kuka uhkaa hänen perhettään ja miksi. Jäljet johtavat Ariannan tuntemattoman uskonlahkon ja talousmahdin jäljille. Yllättäen organisaatiot kietoutuvat myös hänen oman menneisyytensä tapahtumiin ja salaperäisyyden verho raottuu.

Vera Valan dekkarit ovat täynnä mielenkiintoista Italia-kuvausta. Pääsemme contessan mukana kurkistamaan niin rikkaiden ja mahtavien palatseihin kuin laitapuolen kulkijoiden elämään. Täytyy sanoa, että näin äkkiseltään ei tule kadehdittua kumpiakaan. Tässä kolmannessa osassa jatkuu toisen osan aloittama synkempi teema eikä Ariannan menneisyyden kietoutuminen nykyisiin tapahtumiin tuo varsinaista kevennystä tarinaan. Ariannan oma tarina on vielä tiiviimmin kiinni ratkaistavana olevassa tapauksessa.

Olen pitänyt kaikista kolmesta osasta, mutta edelleen suosikkini on ensimmäinen, Kuolema Sypressin varjossa. Siinä oli sellaista proseccon kuplivaa keveyttä, joka viehätti. Toisaalta toinen osa, Kosto ikuisessa kaupungissa, oli rakenteeltaan viimeistellympi ja kokonaisuutena eheämpi. Tämä kolmas osa, kuten kolmannet osat pidemmissä sarjoissa usein, tuntuu vähän valmistelulta tulevaan. Villa Sibyllan arvoitusten selvittäminen on toki mielenkiintoista luettavaa, mutta jotenkin se tuntuu enemmän taustalta Ariannan oman tarinan edistymiselle kuin varsinaiselta itsenäiseltä kokonaisuudelta. Tapaus toki saadaan pakettiin, mutta monet langanpätkä Ariannan omassa tarinassa jäävät vielä avoimiksi. Lopussa Arianna jää niin mielenkiintoisten vaihtoehtojen keskelle, että toivottavasti jatkoa sarjalle saadaan nopeasti.

Kaikkiaan Arianna de Bellis-sarjan kolme ensimmäistä osaa ovat erinomaista kesäluettavaa. Kannattaa kahmaista kaikki kolme osaa kerralla ja nauttia Italian maisemista värikkäiden henkilöhahmojen seurassa.

Elisa Kirja - palvelusta löytää kaikki kolme jo nyt sähköisenä luettavaksi 

Painetut voi tilata itselleen vaikka Lukulampun kaupasta 

Luettavaksi ja blogattavaksi Gummerukselta 

4 kommenttia:

 1. Ooh Ariannan tarina jatkuu...olen lukenut ne 2 edellistä ja ihan pakko lukea tämäkin!

  VastaaPoista
 2. Haa, lopultakin löytyi sielunsisar! <3 Olen niiiin samaa mieltä tästä, valitettavasti. Olisin halunnut pitää Villa Sibyllasta enemmän, ja kaipasin nimenomaan sitä aloitusosan kepeyttä. Nyt oli tosi ahistavaa ja synkmielistä. Mutta toivottavasti jatkossa selkenee... tosin lopussa asiat olivat kyllä varsinaisessa sotkussa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mielenkiintoinen tarina sinänsä, mutta mieli tekisi sitä alun kuplivaa!

   Poista