21.5.2014

OverDrive-opettelua


Äänikirjaa kuunnellessa ehtii vaikka seuraamaan kukkien aukeamista 

Kirjablogit ovat sitten mukavia. Niistä löytyy paljon mielenkiintoisia vinkkejä. Viimeisimpänä silmiini osui seuraavanlaista :

Äänikirjoja (ja e-kirjoja) lainaan suoraan puhelimelle!

Kuka voi vastustaa tuollaista mahdollisuutta ? En minä ainakaan.

Kun HelMet-palveluun alkuun tuli e-kirjoja, kokeilin palvelua kerran ja totesin valikoiman harmittavan suppeaksi. Kehitystä on mitä ilmeisemmin tapahtunut.

Beauty Queens eli tarina autiolle saarelle lentokoneella haaksirikkoutuvista missikandidaateista houkutteli minut testaamaan HelMetin Overdrive Media Console-palvelua, jonka kautta voi lainata myös englanninkielisiä e-kirjoja ja äänikirjoja. En ole tarjontaa käynyt sen tarkemmin läpi, mutta ihan heti ei taida lukeminen loppua.

Sovelluksenkin sai suhteellisen helposti ladattua puhelimeen (Windows Lumia 7) ja kirjastokortti kelpasi tunnuksineen pääsyksi kirjalistaan. Haluamani opus oli tietysti lainassa, mutta varauksenkin sai helposti ja nopeasti tehtyä suoraan puhelimesta.

"I am impressed!"

Nuput vaihtavat värinsä ihan muutamassa päivässä

Tänään sitten sähköpostiini ilmestyi viesti, että haluamani kirja on saatavilla. Loggauduin sisään Overdriveen puhelimellani ja löysinkin kirjan. Sen lataaminen osoittautui vähän hankalaksi ja kesti yllättävän kauan. Ehkä olisi kannattanut ottaa kiltisti kappale kerrallaan eikä reteästi paukauttaa koko satsia kerralla. Ei nimittäin tullut yhdellä otolla...

No, lopulta sain latauksen valmiiksi ja pääsin ihmettelemään Beauti Queensien saariseikkailun alkua. Se tapahtui helppoakin helpommin ja kirjakin vaikuttaa ihan niin viihdyttävältä kuin blogien vinkeistä annoin itseni ymmärtää.

Ainoa valitettava asia on lyhyt laina-aika, joka äänikirjojen kanssa on ainakin minulle todella haastava.
Nyt minulla on 2 viikkoa aikaa lukea tai siis kuunnella 12 lukua (tunti per luku näköjään) - miten minä muka ikinä ehdin kirjan loppuun ?

ja sitten ollaankin jo täydessä loistossa - eikä äänikirjan lopusta ole tietoakaan...

2 kommenttia:

  1. Hahaa! Sattuupa niin, että Beauty Queens on myös minun avaukseni OverDrive-maailmaan! Palvelu testattu (lataaminen oli hankalaa/hidasta, täysin samaa mieltä), kirja kuunneltu (mulla jäi kolme ylipäivää laina-aikaa yllättäen), kirja palautunut kirjastoon (tänään tämä, kuinka palauttaa e-kirja -jännitys tuli loppuunsa, se oli helppoa, heh) ja blogaus elämyksestä naputeltuna kutakuinkin loppuun. Libba ei ehkä tiedä, millaisen palveluksen on mennyt teinimisseillään tekemään suomalaiselle kirjastokulttuurille ja OverDrivelle suomalaiskäyttäjien lisäämiseksi :)

    VastaaPoista
  2. Minä tässä vielä vähän stressaan, että ehdinkö kuuntelemaan... saa nähdä,miten käy. Sinänsä kyllä helppoa ja Beauty Queens on a desert island on kyllä aika hilarious, ainakin suht pieninä annoksina.

    VastaaPoista