3.5.2014

Ruokaa nettikaupasta ? Kuljetusetu myös teille lukijat!Ruokaostokset kotona sohvalla ja joku kantaa ne puolestasi vähintään kotiovelle, jollei keittiöön saakka. Kuulostaako houkuttelevalta ?

Minä olen aina innokas kokeilemaan kaikkea arkea helpottavaa ja noin ihan ammatinkin puolesta kiinnostunut netin tarjoamista palveluista. Kun siis tarjoutui mahdollisuus testata Kauppahalli24-palvelua ilman kuljetusmaksuja, oli pakko osallistua.

********************************************************************************
KULJETUSETU UUDENMAAN LUKIJOILLE

Kauppahalli24 Kuljetusetu on nyt tarjolla myös blogin lukijoille. Saat ilmaisen kuljetuksen koodilla KH24B104 
Koodi syötetään ostoskorin alareunassa kohdassa etukoodit ja lahjakortit. Muista kirjautua asiakkaaksi. Koodi on voimassa tästä 3vkoa eteenpäin. 
Huomaathan, että sinun on mahdollista saada ilmainen kuljetus kahteen ostoskertaan, mikäli ensimmäisenä käytät ensimmäisen tilauksen kuljetusedun ja sitten ylläolevan kampanjakoodin.  
*******************************************************************************

Istuin siis koneen viereen miettimään ruokaostoksia. Se osoittautui yllättävän haastavaksi hommaksi.


Ja nyt pitänee vähän valaista taustoja. 

Vika ei ollut nettikaupassa vaan löytyi ruudun tältä puolelta. Kauppahalli24 toimi moitteettomasti ja valikoimat olivat yllättävänkin laajat. Valitsemista helpottavat kuvat ja selitykset löytyivät ihan hyvin, mutta kun meillä on hyvin varusteltu pieni marketti ihan kotioven vieressä. Olen tottunut pitämään sitä keittiön kaappien jatkeena ja poikkean ostamassa tuotteita aina tarpeen ilmetessä. Siis usein, monta kertaa päivässä. Olen nykyään täysin toivoton ruokaostosten suunnittelija.

Nettikaupasta ostaessa pitää ruokaostokset kuitenkin suunnitella paria päivää etukäteen ja se vaati minulta pientä ajattelutavan muutosta. Jäinkin pohtimaan, että markettitiheillä alueilla peruruokaostosten hankkiminen nettikaupasta ei välttämättä ole se suurin arjen helpotus. Jos taas kauppa sattuu olemaan sen verran kaukana, ettei sinne piipahtaminen ostamaan lisämunia kesken leipomisen enää onnistu, on tilanne aivan toinen.

Ekalla kerralla tuli klikkailtua vähän satunnaisesti...

Sitten huomasin...

Sitten huomasin, että Kauppahalli24 tarjosi valikoimassaan tuotteita, joita ostaakseni minun olisi pitänyt lähteä kauemmas. Reinin kylkirimpsut ovat esimerkki tuotteesta, jonka laatuista sitä mielellään ostaisi, mutta Hakaniemen hallissa käyminen on harvinaista luksusta ajan puutteen vuoksi. Kilohintakin oli nettikaupassa hitusen naapurimarkettia halvempi.

Klik,klik - lähtivät rimpsut tilaukseen, samoin kuin Wotkinsin aamiaispekoni. Tässä onkin nettiruokakaupan ehdoton etu ja kilpailuvaltti. Mitä enemmän harvinaisempia tuotteita valikoimista löytyy, sitä varmemmin kauppareissu suuntautuu iltapäiväruuhkan sijaan kotikoneelle. Luomu, luksusmerkit, pientuottajat... kunhan logistiikan saa toimimaan, niin tässä on ihan ehdoton markkinarako.

Olen aiemmin ostanut satunnaisesti luomutuotteita netistä. Olisihan se hienoa, jos ne saisi yhdessä muiden "erikoistuotteiden" kanssa samasta paikasta.


Toisella kerralla ostaminen kävi jo rutiinilla - ja huomaattehan tuon korianterin!


Kauppakassit tulivat ajallaan 


Kauppahalli24:n palvelu toimi moitteettomasti.Ovikello soi sovittuna ajanjaksona ja ystävällinen kuski nosti ostokset kotiovelle. Kylmä oli kylmää ja jäinen jäistä.

Kasseja purkaessani totesin nettiostamisen kannattavan paitsi ajan säästämiseksi, myös ajan lisäämiseksi - siis tuotteiden käyttöajan. Kauppahalli24 ei pidä varastoja, vaan tuotteet tilataan asiakkaille sitä mukaa kun tilauksia tulee. Tämä tarkoittaa parhaimmillaan erityisen tuoreita tuotteita ja maksimikäyttöaikoja välivarastoinnin poistuessa arvoketjusta. Hieno juttu.

Erityisen ilahtunut olin myös hedelmien ja kasvisten laadusta. Hyvää tavaraa ja korianteripuska oli suurempi kuin yksikään kaupassa koskaan näkemäni!
Ruokaostoksia netistä jatkossakin ? 

Vastaus on kyllä. Emme varmaan edelleenkään siirry nettiostamiseen jokapäiväisessä ruokahuollossa, mutta tulemme tekemään tilauksia aina kun jotain vähän erikoisempaa on saatavilla ja ostoslistalla. Välttämällä kauppamatkan, sitä tavallaan myös kattaa netin kuljetuskustannukset - varsinkin, jos pitäisi maksaa seutuliikenteen lippuja tai keskustan parkkimaksuja.

Tässä kirjoittaessani samalla muistelin myös siskoni kokemuksia hänen asuessaan Bathissa, Englannissa. Hän käytti useamman vuoden Waitrosen nettipalvelua kaikkien vähänkään painavampien tuotteiden ostamiseen. Maidot, pesuaineet ja muut isommat paketit eivät houkutelleet autotonta Bathin mäkisillä kaduilla. Ne kantoi hissittömän talon ylimpään kerrokseen aina hymyilevä ja riski nuorimies...

Nettiostosten kuljetukset tarjosi Kauppahalli24

6 kommenttia:

 1. Waitrosen nettikauppaa yhä kaivaten...

  Sisko

  VastaaPoista
 2. Tämä etu koskee myös vakiasiakkaita? Minä olen reilun puolen vuoden ajan ollut vakiasiakas, ja lähes viikottain tilannut tuolta ruokani, muutama väli tullut aikataulullisista syistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään rajoituksia ainakaan ollut mainittu - kokeile toimiiko :-)

   Poista