5.5.2014

Herkuttelijan huhtikuu


Huhtikuu on sokerikuu

Huhtikuu on meillä aina makea herkuttelukuukausi. Vuosi 2014 ei tee poikkeusta sen suhteen ja itse asiassa oli vieläkin sokerisempi kuin yleensä. Tähän on montakin syytä.

Ensinnäkin viimeiset kolme vuotta meillä on huhtikuussa juhlittu, ei pelkästään äidin vanhenemistä, vaan myöskin kuopuksen synttäreitä. Tänä vuonna äiti juhli hillitysti perhosmuffinsseilla ja kakku säästettiin 3-vuotissynttäreitä varten. Toiseksi, tänä vuonna huhtikuussa oli niin pääsiäinen kuin vappukin (donitseja kuinkas muuten), jotka molemmat ovat perinteisiä herkkukausia.


Vaan ei se makea siihen loppunut!

Tänä vuonna huhtikuusta tuli myös perinteisten leivonnaisten kuukausi. Kokeilin useampia yleisesti käytettyjä ja suomalaisittain tuttuja reseptejä ensimmäistä kertaa - vaihtelevalla menestyksellä. Syynä tähän olivat tietysti ihanat kirjat! Nimittäin, tiikerikakkua tuli tehtyä vuosien tauon jälkeen dekkarin inspiroimana. Toinen  mieleen ja kokeilulistalle kohonnut perinneherkku olivat lusikkaleivät. Niiden tekemiseen tuli suoranainen pakko Reseptien aarteet -kirjaa lukiessa.

Sain käsiini myös kaksi iki-ihanaa leivontakirjaa, jotka houkuttelivat uunin viereen. Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni mokkapaloja. Kyllä, voitteko uskoa, että tuo kaikkien suosikki on jäänyt minulta tähän mennessä testaamatta ? Nyt kun puute on korjattu Kinuskikissan ohjeella niin niitä nähtäneen pöydässä meillä useamminkin. Toinen leivontakirjasuosikkien joukkoon suoraan hypännyt opus Baking Instinct taas inspiroi tekemään wappumasariineja.

Kuukauden ruokabloggauksista päätellen meillä ei tosiaankaan ole syöty paljon muuta kuin makeita herkkuja, vaikka on siellä joukossa sentään vähän jotain muutakin. Pääsiäisen mimosamunat ovat nekin perinteisiä, mutta samalla ehdottoman nykyaikaisia suolaisia herkkuja. Wappusilliksen sardiinikakkusissa taas on ainesta meidän perheen tulevaksi klassikoksi, samoin kuin vuohenjuusto-tomaattikanapihveissä ja kukkakaali-bataattisalaatissakin.Muutakin kuin kokkausta ? 

Ruokaan liittyy tietysti paljon muutakin kuin kokkaaminen ja reseptit. Huhtikuussa ihmeteltiin Luomu- ja lähiruokatapahtumaa, joka valitettavasti tuntuu kutistuvan vuosi vuodelta. Silti onnistuin löytämään uuden suosikkiherkun Väinönputkisuolassa. Sitä on tullut ripoteltua niin salaattiin kuin pihvin päälle.

Ruoan alkuperä ja suositukset puhuttivat myös tämän kuukauden tietokirjassa. Ruokapyramidihuijaus pysäytti ajattelemaan omien ruokavalintojen taustoja ja on ehdottoman suositeltavaa luettavaa kaikille ruoasta ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Eettisiin valintoihin ja niiden budjettivaikutukseen päättyivät myös pihistelyviikot. Niissä ajatuksissa riittääkin meillä pureskeltavaa useammaksikin kuukaudeksi.

Mitäpä sitten toukokuulle ? Herkuttelulla on aloitettu (= mutakakkutestauksella), mutta ehkäpä tässä kuussa voisi vähän keventääkin. Ainakin on tarkoitus lisätä liikuntaa ja tästä kirja/ruoka-blogista voikin osittain tulla myös treenipäiväkirja, kun koitan vähitellen aloittaa lenkkeilyä ensimmäistä kertaa ikinä.

Tai sitten ei .

2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja teillä on ollut. Tiikerikakkua ja lusikkaleipiä täytyy joskus itsekin uskaltautua tekemään. Ne ovat niin klassikkoja, että pitäisihän niitäkin osata itse tehdä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä. Olin oikeastaan aika ällistynyt, miten monta ihan perusklassikkoa minulta on vuosien varrella jäänyt testaamatta. Ja minäkö kutsun itseäni vielä ruokabloggariksi ?

      Poista