6.9.2013

"Kun opin lukemaan" - Lukutaitokampanja

 
Tuijotin satukirjan sivua, kun kirjaimet äkkiä tuntuivat vilistävän paikoilleen, ryhmittyivät, muodostivat sanoja, tarinan - minä luin. Muistan tuon hetken vieläkin mielessäni kirkkaana, vaikka aikaa on kulunut jo useampikin vuosikymmen. Mikä elämys lukemaan oppiminen olikaan !

Vuosien aikana lukeminen on tarjonnut elämyksen toisensa jälkeen. Se on myös auttanut oppimaan asioita, saamaan ammatin, ymmärtämään yhteiskuntaa, tietämään maailmasta. Lukeminen on osaltaan muokannut minusta sen, mikä olen ja auttanut löytämään oman paikkani muiden keskellä. Sen avulla ansaitsen elantoni ja kykenen antamaan oman panokseni, jotta myös lapsillani olisi kaikki hyvin. Jotta myös he oppisivat lukemaan.

Samaa toivon muillekin maailman lapsille ja niin toivoo moni muukin.


Kotimaiset kirjabloggaajat haluavat olla mukana keräämässä rahaa lukutaitotyöhön. Viikon ajan (6.9.–13.9.) kirjabloggaajat lukevat ja arvioivat erilaisia kirjoja Lukutaitokampanjan hyväksi. Haastamme blogien lukijoita lahjoittamaan yhden euron jokaisesta luetusta kirjasta. Kaikki kerätyt varat ohjataan lyhentämättömänä Suomen Pakolaisavun lukutaitotyöhön.

Keräyssivulle pääsee tästä tai klikkaa sivupalkin kampanjakuvaa..

Keräys alkaa tänään, 6.9.2013. Eilen oli kerättynä 235 € - Vielä tarvitaan lisää tukea.

Maailmassa on lähes 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja vain kolmanneksella lapsista on mahdollisuus käydä koulua. Tämä tarkoittaa sitä, että joka kuudes maailman aikuisista on lukutaidoton.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti