26.9.2013
Kielenvievä porkkanakakku ja sen makea juustokuorrutus
Voi tätä syksyn hämäryyden tuskaa valokuvatessa - tämä maistui huomattavasti paremmalle kuin miltä kuvassa näyttää
Porkkanakakku kuuluu ehdottomasti syksyyn ja ehdottomasti nimenomaan juustokuorrutuksella ja saksanpähkinöillä. Tuhtia tavaraa, mutta pitää syksybluesin loitolla ja riittää useammankin päivän herkuksi. Säilyy nimittäin tosi hyvin jääkaapissa.
Tämänkertainen versio on napattu Hummingbird Bakeryn kirjasta. Siinä onkin muuten sellainen kirja, joka ehdottomasti kannattaa hankkia, jos vähänkin leipoo. Olen testannut siitä useamman reseptin ja ne ovat aina olleet paitsi helppoja , myös suussasulavan herkullisia. Tämä ei tee poikkeusta.
Porkkanakakku
Meillä on keittiövaaka edelleen toimintakyvytön, joten määrät ovat nyt tuntuman ja lyhyen keittiömatikan perusteella. Lisäksi minä olen huomattavasti anteliaampi noiden mausteiden suhteen. Minusta kun niiden tulee maistua kunnolla. Kukin tehköön tietysti oman makunsa mukaan.
4 dl ruokosokeria
3 kananmunaa
3 dl rypsiöljyä
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
loraus vaniljauutetta (n. 1rkl)
1,5 - 2 tosi isoa porkkanaa raastettuna
pari isoa kourallista saksanpähkinöitä murskattuna (paitsi ne joilla ajattelit koristella kakun)
Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen ja sekoita sokeri, kananmunat, vaniljauute ja öljy keskenään. Sekoita mausteet, sooda, leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää munaseokseen vähitellen, hyvin sekoittaen.
Lisää vielä raastetut porkkanat ja suurin osa pähkinöistä tasaiseksi sekoittaen.
Jaa kahteen 20cm vuokaan ja paista uunissa 20-25min. Anna jäähtyä.
Tee juustokuorrutus vatkaamalla ensin hyvin sekaisin 100g pehmeää voita ja runsas puoli pakettia tomusokeria (300g). Lisää joukkoon yksi paketti Philadelphia-juustoa (200g) ja vatkaa voimakkaasti seos tasaiseksi. Levitä toiselle kakkupohjalle, aseta toinen päälle ja kuorruta haluamallasi tavalla. Koristele saksanpähkinöillä ja ripottele vaikka kanelia vielä päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi miten ihana porkkanakakkuresepti! Minulla on yksi vakkari mutta tätä voisi nyt kokeilla ja mulla on hirveä määrä tuorejuustoa jääkaapissa..
VastaaPoistaVaihtelu virkistää - tämä on ehdottomasti yksi parhaimmista testaamistani porkkanakakkuresepteistä.
PoistaIhana herkkukakku! Kun vaan itsekin jaksaisi joskus väsäillä..
VastaaPoistaNo tää on kyllä ihan helppo tehdä :-)
PoistaKuola valuu... :-D Kiitos ohjeesta, tätä on ehdottomasti kokeiltava joku viikonloppu leipoa!
VastaaPoistaOle hyvä vaan - helppoa ja hyvää :-)
PoistaAivan ihana ja ah niin herkullisen kuuloinen .
VastaaPoistaTähän iski niin kova himo, että piti oikein tehdä toinen vielä viikonlopuksi. Onneksi sisko tuli kylään, niin on hyvä "tekosyy"...
PoistaJos yhtä kakkua pitäisi syödä loppuelämän, niin se olisi ehdottomasti porkkanakakku :)....Herkun näköinen!
VastaaPoistaNiin se on, porkkanakakku on ehdotonta kakkujen eliittiä ja sehän on vielä kuin kasviksia söisi eli terveellistäkin... kai... (?)
Poista