13.9.2013

Omenaherkkuja iltapäiväteelle


Tämä on nyt sitten taas sellainen kilpailu/sponssipostaus. Tosin näitä muffinsseja minun piti tehdä muutenkin, koska a) meillä on neljästä ämpärillisestä omenoita jäljellä vielä vajaat kolme ja b) osasta sitä ensimmäistä ämpärillistä tehtyä karibialaista hilloa piti heti päästä kokeilemaan leivonnassa. Tässä siis monta kärpästä (muffinssia) yhdellä iskulla.

Sponssauksesta vastaa Myllärin Luomu, jolta tulivat jauhot ja kauraryynit. Tarkoituksena siis on osallistua kisaan Suomen inspiroivimman leipojan tittelistä. Kisa jatkuu kuusi kuukautta ja sen aikana valitsee Tomi Björck suosikkireseptejään ja yleisökin pääsee äänestämään omia suosikkejaan Myllärin Luomun Facebook-sivulla.

Jokaisella kuukaudella tulee olemaan oma teemansa. Syyskuun teemana on "Viljaisaa välipalaa". Näissä muffinsseissa on viljaa vehnän ja kauran muodossa, mutta niiden lisäksi myös vuodenaikaan niin ihanasti sopivaa omenaa. Sitä meillä tungetaankin tällä hetkellä ihan joka paikkaan.
Välipalaksi nämä muffinssit ovat passeleita myös siksi, että käyvät makeasta herkusta, vaikkei sokeria taikinasta löydykään muuta kuin omenahillossa.  Niin, ja lisättyä rasvaahan näissä ei ole kuin jugurtissa.

Sellainen parannuksen aihe löytyi, että ensi kerralla pitää ehdottomasti pilkkoa vielä saksanpähkinöitä mukaan...



Omenakauramuffinssit 

3dl vehnäjauhoja
3,5dl kaurahiutaleita
2tl leivinjahetta
1tl soodaa
1tl kanelia (mausteita voi lisätä, jos hillo on tuota karibialaista hilloa miedompi)
1 tl inkivääriä
2,5dl jugurttia
2,5dl omenahilloa
4 kananmunanvalkuaista kevyesti sekaisin vatkattuna
1-2 omenaa pieniksi kuutioiksi pilkottuna taikinaan
(saksanpähkinöitä pilkottuna)
1-2 omenaa siivuiksi päälle

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Jaa muffinssivuokiin, joko paperisiin muffinssipellillä tai sitten silikonisiin itseseisoviin. Toimi molemmissa. Minulla tästä tuli 16 muffinssia.

Asettele omenasiivuja päälle koristeeksi.

Paista 190 (kiertoilma 170) asteessa 25-30min.

Anna jäähtyä hieman ja herkuttele iltapäiväteellä.

Myllärin Luomu lähetti jauhot ja ryynit leivottavaksi kilpailua varten

4 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloisia. Tein järkyttävän määrän omenahilloa ja tuntee etten vähään aikaan halua nähdä yhtään omenaa ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuvatkin hyvältä. Välillä tulee saturaatiopiste, mutta kun omena-aika on vielä ihan parhaimmillaan ! Ei vielä voi lopettaa :-)

      Poista
  2. Nuo omenapalat pilkistelee todella houkuttelevasti, kiinnitin huomiota kuvaan blogilistaa selatessani jo aiemmin, nyt vasta pääsin lukemaan. Sekin on kummallista, että meillä tulee tehtyä muffinsseja todella harvoin vaikka ne on niin älypäly-helppotekoisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun kerkesit kylään :-)
      Meilläkään ei ole muffinsseja tehty pitkään aikaan, vaikka ne ovat tosiaankin herkkuja sieltä helpoimmasta päästä :-)

      Poista