22.9.2013

Kurpitsafilopiirakka


Tämä ei nyt ole vielä pihan kurpitsoista vaan ihan ostetusta myskikurpitsasta (butternut squash), mutta ehtiihän sitä. Kurpitsakausi kestää loppukesästä sydäntalveen (marketin ystävällisellä avustuksella) ja reseptejä riittää !

Filo on taikinana siitä kiitollinen, että pintaan tule helpolla ihana rapeus. Toisaalta se on hiukan harmittavainen siitä, että repeilee ja menee helposti kasaan piirasta koottaessa. Vaan eipä tuo repeily tietysti haittaa, kun kerroksia on monta.

Kurpitsafilopiirakka

Kypsennä noin 750g kurpitsaa paloina uunissa silputun rosmariinin, kokonaisten kuorimattomien valkosipulinkynsien (laitoimme 4 suurta - eikä ollut liikaa) ja oliiviöljylorauksen kanssa. Lämpöä oli 200 astetta ja aikaa kului tuollaiset 25minuuttia. Tämä on se kasvisversio. Meillä laitettiin joukkoon vielä muutama pekonisiivu lisäämään täyteläisyyttä.

Laita kurpitsa tehosekoittimeen, purista joukkoon pehmeät valkosipulinkynnet ja lisää vielä loraus maitoa ja kananmuna, suolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Sekoita keskenään iso kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä, 2 silputtua chiliä, yhden sitruunan raastettu kuori ja iso kourallinen fetamuruja.

Avaa filotaikinapaketti ja kostuta yksi levy vedellä. Aseta levy öljyllä voideltuun vuokaan ja lisää päälle vielä pari levyä lisää. Levitä pohjan päälle kurpitsamassaa. Lisää vielä pari filolevyä ja lisää fetaseosta. Toista kumpikin kerros kertaalleen ja peitä piiras sitten filolevyillä.

Voitele piiras vedellä, ripottele päälle pinjansiemeniä ja paista uunissa 180 asteessa (kiertoilmauuni 160) vajaa puoli tuntia. Anna jäähtyä hetken ja nauti salaatin kera. Meillä oli tällä kertaa salaatin lisäksi vielä paahdettuja punajuuria...


6 kommenttia:

  1. Kurpitsa on kasvis, josta niin haluaisin pitää, mutta joku siinä maussa tökkii. Rakastan kurpistojen ulkomuotoa - ja kurpitsansiemeniä, joita paahdan usein lisukkeeksi tai leivon mukaan sämpylöihin, mutta se kurpitsan hedelmäliha... Voi sentään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kurpitsa tuntuu vähän jakavan ihmiset kahtia. Oma siskokin nyrpistelee...

      Poista
  2. Filotaikina on ihanaa, vähän liiankin ihanaa omasta mielestä ;) itse olen kurpitsassa lähinnä tykästynyt kurpitsansiemeniin, tosin tällä viikolla maistoin myös oikein herkullista vuohenjuusto-kurpitsakeittoa.

    VastaaPoista
  3. Itelle uppoaa kyllä kaikki missä on filotaikinaa :) taas herkullinen resepti sulta Minna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Filo on kyllä hyvää (ja helppokäyttöistä)

      Poista