9.9.2013

Kasviskuurupiilokuskus



Aina toisinaan kuulee, miten lapsia on vaikea saada syömään kasviksia. Meilläkin on kausia, jolloin salaateille nyrpistellään ja kypsennetyt kasvikset jäävät lautasenreunalle roikkumaan. Silloin saa mielikuvitus töitä, kun kasviksia kätketään milloin pastakastikkeeseen, milloin lihapullien sisään. Viime aikoina hyväksitodettu piilopaikka on ollut kuskus.

Kaiken lisäksi tämä on ihanan nopeaa pikaruokaa. Seuraksi vaan salaattijuustoa, karitsan jauhelihasta muotoiltuja jauhelihapihvejä pikaisesti pannulla paistettuna ja savustetulla valkosipulihillokkeella (chilisellä) maustettua jugurttia. Hyvin upposi...

Kasviskuurupiilokuskus 

puoli pakettia kuskusryynejä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1/2 punasipuli
puolikas pieni kesäkurpitsa 
1/2 - 1 varsiselleri
1 kevätsipuli
persiljaa
hyppysellinen suolaa
sitruunamehua

Kaada kuskusryynit kulhoon ja peitä kiehuvalla vedellä. (1 osa ryynejä, 2 osaa vettä). Sekoita joukkoon hyppysellinen suolaa.

Laita kasvikset, suola ja sitruunamehu tehosekoittimeen ja surraa melkein sileäksi kastikkeeksi. Sekoita jo pehmenneeseen kuskusiin ja anna vielä levätä sen aikaa, kun paistat pihvit ja katat pöydän. Lisää pippuria ja sitruunamehua maun mukaan.

Tarjoile ja nauti hyvästä omastatunnosta lasten pistellessä kasviksia.

Makua saa tietysti muuteltua sen mukaan, mitä kasviksia laittaa. Tomaateilla tulee vähän toisenlaista ja seuraavaksi meillä on tarkoituksena paahtaa paprikat ensin - jos ehditään.

6 kommenttia:

  1. Hauska kasvisten piilotusresepti! Meillä kesäkurpitsasuikaleet ovat kätkeytyneet spagetin sekaan.

    VastaaPoista
  2. Hauska nimi tuolla
    kuskuksellasi;D Ihan hyvässä muistissa on vielä oman lapsukaisen kasvisepäluulot ja yritykset piilotella niitä ruokiin;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja huvittavinta noiden epäluulojen kanssa on se kausittaisuus. Mikä kelpasi viime viikolla aiheuttaa irvistyksiä tällä viikolla :-)

      Poista
  3. Mjam, kuulostaa hyvältä! Kaikenlaiset ryynit + kasvikset = loistava yhdistelmä. Mä olen viime aikoina innostunut etenkin kvinoaan, hurjan maukasta ja ihanan rapsakka suutuntuma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryynit ovat ihania ! Kvinoaa on meilläkin tuolla kaapissa,mutta jotenkin huononlaisesti olen sitä käyttänyt. Pitäisi taas ryhdistäytyä senkin suhteen.

      Poista