Tarjolla oli useampia lajikkeita käyttötarkoituksen mukaan |
Hyvää piirakassa oli erityisesti pohja. Siihen käytin "petit suisse" pohjaista voitaikinaa eli suomeksi kai ihan samaa kuin rahkavoitaikina. Se sopi tarkoitukseen oikein hyvin, sillä se ei paisu ihan samalla tavalla kuin perinteinen voitaikina, mutta pysyy kuitenkin sopivan rapeana.
Lomamatkan aprikoositorttu
Rahkavoitaikina, jota käytettiin esim. täällä
Aprikooseja lohkoina.
Kauli taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Sekoita purkillinen Crème Fraîchea, 3 kananmunaa, 2 tl vaniljasokeria, 4rkl sokeria keskenään. Lisää tilkka maitoa, kunnes seos on sopivan löysää. Kaada piirakkataikinan päälle vuokaan ja lisää aprikoosilohkot. Ripottele päälle vielä sokeria.
Paista uunissa 200 asteessa 25min turbouunissa ja noin 40min normaalissa uunissa...
Namin näköinen torttu:) Jostain syystä en pidä tuoreista aprikooseista,joita niin monet rakastavat.Niiden aika on täällä kevään lopussa ja kesän alussa. Mutta sen sijaan pidän paljon aprikoosihillosta ja leivonnaisista,joissa on käytetty aprikoosia;D
VastaaPoistaMinä syön kyllä aprikooseja ihan missä muodossa tahansa ja paljon. Paitsi tuoreena Suomessa, kun eivät maistu millekään.
PoistaKärähtänyt, mutta silti niin herkullisen oloinen. Minä pidän tuoreista aprikooseista ja koska olen innokas leipoja, sain nyt inspiraation leipoa sinun ohjeesi mukaan. :)
VastaaPoistaHih, toivottavasti maistuu ! Taikinan ei muuten välttämättä tarvitse odottaa ihan seuraavaan päivään saakka... kunhan nyt kylmenee jääkaapissa jonkun aikaa.
Poistapieni hiili pinnassa ei menoa haittaa :D varmasti oli hyvää!
VastaaPoistaKyllähän tuo aika nopeasti katosi.
Poista