3.7.2013

Joka päivä jotain uutta

Ylikasvanut korianteri on kaunista katseltavaa

Nimittäin pihalla. Viimeksi hämmästelin korianteria, joka oli salaa venähtänyt ylipitkäksi.  En muistanutkaan, miten herkän kauniita korianterin kukat ovat - ihan kävisivät morsiuskimppuun (kestäkää klisee - se oli ihan oikeasti ensimmäinen mieleeni tullut ajatus.)


Herkkä kuin morsian

Niin, ja jossain välissä oli kirsikkatomaatteihin ilmestynyt näin paljon kukkia ! Jos ne kaikki vielä kypsyvät tomaateiksi, syödään meillä tomaattisalaattia, tomaattipastaa, tomaattivuokaa, tomaattijotainmuuta... paitsi että suurin osa taitaa kypsyä lomamatkan aikana. No, kissavahdille riittää sitten herkuteltavaa.

Tällaisia taimia meillä on nyt pari ruukkua täynnä

9 kommenttia:

 1. Itelläkin kasvimaalla perunat ja sipulit aivan huikeesti kasvanu. Porkkana ja punajuuri myös. Toivottavasti täällä syödään syksyllä kunnolla punajurta ja porkkanaa :D tomaattiakon on tulossa,mutta sen kisakunto on vähän kyseenalainen. Herneetkin on hyvässä jamassa,mutta yhden oli jänis pureskellu,prkl!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kiva olo, kun saa itse kasvatettua jotain syötäväksi kelpaavaa ?

   Meille ei ole laitettu herneitä sen jälkeen, kun yhtenä kesänä hiiret veivät jokaisen verson ennen kuin niihin ehti tulla edes kukkia. VArsinainen hiirivahti kissa meillä...

   Poista
 2. Kaunis korianteri!

  Kirsikkatomaatit ovat kuin karkkia, mutta paaaaljon terveellisempiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kaunis ? Minä ihan yllätyin, kun en enää muistanut. Ja joo, kirsikkatomaatit ovat kypsinä ihania - ne kaupan vihreät hirvitykset ovat vaan välillä ihan kamalia.

   Poista
 3. Nyt tiedän ainakin miltä korianteri näyttää. Istutin näitä meille tänä keväänä, mutta penkissä on ihan tyhjää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mihin se korianteri karkasi ?

   Ei ole meilläkään onnistunut joka vuosi, mutta tänä vuonna ovat kasvaneet ihan hirveän paljon ja hirveän nopeasti.

   Poista
 4. Ovatpa kauniit kukat. Yrttien kukkiminen on aina kovin ristiriitainen juttu. Toisaalta kukat ovat kovin kauniita, toisaalta kukkiminen vie voimaan kasvamiselta.

  VastaaPoista
 5. Kauniit ja herkät kukat korianterilla,joka on mieliyrttejäni. Ja paljon kirsikkatomaatteja teille tulossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korianteri on ihanaa minustakin !
   Toivottavasti noista kukista tosiaan tulee tomaatit. Ainakin olen yrittänyt muistaa kastellakin ja antaa niille yrttilientä :-)

   Poista