4.7.2013

Kesä näkyy ruokapöydässä...

Kesäherkkuja

Jonkin aikaa olen jo kirjoitellut kuukausittain listausta siitä, mitä kaikkea sitä on tullut kuukauden aikana luettua  ja blogattua. Nyt ajattelin ihan omaksikin huvikseni tehdä pienen katsauksen samantyylisesti ruokien suhteen. Ei, kyse ei millään muotoa ole viimeaikaisen inspiraation puutteen peittely-yrityksestä, vaikka perheelle on männä viikolla jo syötetty purkkihernekeittoa ja pakastepizzaa... enkä suostu aiheesta myöskään kantamaan (kovin) huonoa omatuntoa. Kun ei ehdi ja jaksa niin pääasia, etteivät näe nälkää.

Kesäkuussa sentään tuli kokkailtua kaikenlaista ja osasta jopa blogattuakin. Kesän tulemisen huomasi meidän ruokapöydästämme esimerkiksi seuraavista jutuista :

 • Lihaa on pöydässä ollut pääasiassa grillattuna tai kebakkoina - kastikkeita ei ole pahemmin tehty kuin jugurtista ja silloinkin dipattavaksi. Ensimmäinen kalansaalis on herkuteltu.

 • Mansikoita on syöty niin, ettei Toto 2v enää edes liikahda keittiöön päin mansikkahoukutuksella. Metsämansikoilla sai ikiliikkujan sentään vielä istahtamaan hetkeksi mökin terassille.

 • herneitä on täysinäinen pussi keittiön pöydällä joka aamu, illalla ostan uuden...


 • Raparperia on pihalla paljon ja sille yritetään keksiä uusia käyttötapoja. Viimeiseksi herkuteltiin raparperipossulla, joka sitten edustaa tätä blogia myös kesän ruokahaasteessa. 

Että sellainen kesä tähän mennessä. Heinäkuussa sitten päästään patonkimaan herkkujen ääreen vähäksi aikaa... niistä lisää myöhemmin.

12 kommenttia:

 1. Hyvät on herkut ollut.. Patonkimaan herkkuja odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - niitä odottelen minäkin :-)

   Poista
 2. Hauskaa retkeä Patonkimaahan. Odotan innolla juttuja minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, katsotan, mitä saan aikaiseksi.

   Poista
 3. Oikein hauskaa ja antoisaa matkaa!

  VastaaPoista
 4. Raparperin hyödyntämisessä saa jo tosissaan singuttaa mielikuvituksen rajoja :D Poislahjoitustakin on harrastettu. Viime viikolla tosin päädyin kokeilemaan yhtä herkkua, jota on himottanut sen seurauksena sitten useampana iltana: täysjyväpaahtis kunnon vuohenjuustosiivuilla uuniin hetkeksi paahtumaan, päälle raparperikompottia. Nam! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, raparperi on yleensä tosi tuottoisaa. Tuo vuohenjuusto-raparperkombo kuulostaa kyllä kanssa tosi makoisalta.

   Poista
 5. Hyvät on herkut teillä olleet. Kesä onkin aikamoista herkutteluaikaa, kun on niin paljon kaikkia hyviä, tuoreita aineksia saatavilla.:) Oikein hyvää matkaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninpä, melkein harmittaa lähteä reissuun nyt heinäkuussa, kun kaikki alkaa kypsyä...

   Poista