1.8.2013

Mitä jäi mieleen ?

Näin lomamatkan jälkeen on aina hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä siitä oikein jäikään mieleen. Seuraavassa kooste tämän kesän Ranskanreissustamme.

1) Automatkat
Menomatkalla 16 tuntia moottoritietä ja paluumatkalla samoin. Se jää pakostakin mieleen, varsinkin kun takapenkillä istuu 3 mukulaa, joista nuorin on vasta 2v. Täytyy kyllä sanoa, että tällä kertaa matkat jäivät mieleen hyvällä. Useat pysähdykset ja iPadin käyttökiellolla uhkailu pitivät pienet kahinat kurissa. Paluumatkan pysähdys hotellilla oli paikallaan - huolimatta siitä, että uima-allas jäi testaamatta sateen takia.

2) Valencen terveyskeskus
Nuorimmaisen auringonpistos osoittautui lopuksi virukseksi. Vietimme loman viimeisen päivän Valencen sairaalan vastaanotolla diagnoosia odottamassa. Lopputuloksena oli, että ehkäpä sittenkin entero-virus. Lääkäri vaan ihmetteli, että missä näppylät ? No, ne tulivat sitten illalla...
Vastaanotolla ei ollut tietoakaan etelämaalaisesta häslingistä, vaan palvelu oli nopeaa ja ammattimaista. Ystävällistäkin, vaikka äiti saikin ensimmäiseksi satikutia siitä, ettei matkalaukusta ollut löytynyt kuumemittaria.3) Ruoka, herkut, hedelmät, viini - joo, ja kanat
En ole uskaltautunut vaa'alle. Ilmankin tiedän, että elopaino on kasvanut. Juustot, leipä, suklaa, hedelmät ja muut herkut ovat tehneet tehtävänsä. Paljon söimme kaikenlaista herkullista, kuten sammakonreisiä, gambas-rapuja ja kanaa.

Niin, erityisesti kanaa. Jostain syystä törmäsimme tällä reissulla kanoihin ihan joka välissä. Torilla, hotellilla, Camarguessa ja tietysti ennenkaikkea lautasella. Mieleenpainuvimma kanaherkut olivat luomutorilta ostettu ja miehen valmistama "pintade" (helmikana) sekä kälyni miesystävän äidin kasvattamat La Grise du Vercors - kanat. Kyseessä on aivan uusi laji, jonka hän on kehittänyt. Vapaana kasvaneet kanat ovat tummalihaisia ja aivan uskomattoman maukkaita, varsinkin noin oliiveilla täytettynä kuten me niitä nautimme raviolien kera...

4) Kuumuus
40 astetta varjossa ja tuuli, joka miltei polttaa. Ei tällaista pohjoisen elävää ole ihan tuollaiseen tarkoitettu. Onneksi oli sentään kiviseinät ja uima-allas lähettyvillä suurimman osan aikaa.
Paluumatka sitten sujuikin myrskypilvien alla - lasten hotellipäiväkin meni tosiaan lähinnä sisällä sadetta pidellessä eikä suunnitelmien mukaan uima-altaalla. Niin ne kelit muuttuvat. 

5) Ystävien häät ja päivälliset sukulaisten kanssa
Mitäpä näitä selittelemään.

6) Mielenkiintoiset vierailukohteet
Niin kuin nyt esimerkiksi Valencen vanhankaupungin putiikkien alennusmyynti (kyllä, kalliiksi tuli 70% alennuksista huolimatta). Camarguen härät, esihistoriallinen luolasto - Rhône-joen rannat ja viinitilojen rinteet. Näkemistä olisi ollut pidemmäksikin aikaa. Onneksi ensi vuonnakin on taas kesäloma !

Tähän loppui siis sekä lomareissu että kesäloma. Toivottavasti olette viihtyneet mukanamme. Nyt palataan vähitellen taas arkeen ja perustohinaan.

10 kommenttia: