19.7.2013

Torikatsaus

Ranskanreissusta kertominen jää ehdottoman vajaaksi, jos ei mainitse toreja. Valencekaan ei kaupunkina ole suuren suuri, mutta toripäiviä on mont. Näillä meidänkin kulmillamme jo kolme ! Tiistai-iltaisin ihan meidän edessämme olevan katoksen alle tulevat lähiseutujen luomuviljelijät myymään tuotteitaan. Torstai-aamuisin on parin kadun päässä toisten tuottajien tori ja lauantaisin on sitten se ISO tori... Eihän täällä tosiaan tarvitsisi mennä supermarketteihin ollenkaan !

Tässä kuvia tiistai-illan kierrokselta. Arvatkaapa ollaanko herkuteltu ? Eikä torilla ollut edes kaikkia tuottajia, kun ollaan keskellä hedelmäsesonkia ja kaikki yrittivät kerätä hedelmät pois ennen luvattuja ukkosmyrskyjä.

Aukion katos palvelee muina aikoina lähiravintoloiden terassinjatkeena ja lasten leikkipaikkana. Tiistai-iltaisin siellä on tori !


Huomaa, että tuotteet ovat luomuja. Tomaattejakin oli kaikenvärisiä ja -muotoisia.

 

Juustoja oli myytävänä useammallakin tiskillä - yleensä vuohenmaidosta tehtyjä. Mikään ei olekaan niin hyvää kuin uunissa tai grillissä kuumennettun Tomme de chèvre tai sitten vuohenjuustofaisselle (eräänlainen valutettu jugurtti) aamupalalla hunajan kera.Luonnonmukaisuudesta kertoo myös se, että kanoja ei tosiaankaan ostettu muoviin pakattuina. Sisuskalut ja päät olivat mukana ja painoa tietysti se melkein 2 kiloa. Vähän muuta kuin nuo Suomessa myytävät broilerinreppanat. Makukin on ihan toiselta planeetalta !


Ja ne makkarat ja pateet... Emme pahemmin ole päätämme vaivanneet lounaiden suhteen. Raikasta salaattia ja kylmiä pateita. Uppoaa muuten lapsiinkin ennätysvauhtia !8 kommenttia:

 1. Oi,oi. Ranska-ikävä. Lähettäisitkö vaikka yhden kanan ja paketin juustoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskalla kuvitella, miltä kana haisisi saapuessaan perille postipaketissa näillä helteillä ;-)

   Poista
 2. Minäkin voisin ottaa kanalähetyksen vastaan, tai sitä jugurttia, kiinnostuin niistä luimupupun jugurttipostauksen jälkeen. Ihanalta näyttää.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti kanat ovat saaneet myös kasvaa eettisesti!

  Ranska tuottaa edelleen hanhenmaksaa ankkoja rääkäten, kun taas Suomen Hauholan tila on maailman edelläkävijä eettisen hanhenmaksan tuottamisessa.

  Hanhenmaksaa lukuunottamatta ranskalainen keittiö on minulle lähes yhtä kiinnostava kuin italialainen. Keittokirjoistani löydät myös yhden erityisen kirjan, joka on omistettu juuri ranskalaiselle keittiölle enkä nyt tarkoita kirjaa Miksi ranskattaret eivät liho;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomutipuja,jotka syövät isännän itsensä kasvattamaa maissia :-)

   Ranskalainen keittiö on itse asiassa aika lailla italialaisen tyylistä. Siis tämä rustiikki etelän kotikeittiö, ei se hienompi uusi ranskalainen,jota en voi sietää... Kasviksia toritarjonnan perusteella yksinkertaisesti valmistettuna. Näin voisi oikeasti elää :-)

   Poista