31.7.2013

Ne hedelmät - ja turbouuni

Varsinkin ne aprikoosit, vaikka muitakin tuli kyllä syötyä ihan kiitettävästi.

Tarjolla oli useampia lajikkeita käyttötarkoituksen mukaan
Olemme jo ehtineet takaisin kotiin ja laukutkin on (melkein) purettu. Minun on kuitenkin vielä ihan pakko laittaa tässä muutama kuva aprikooseista - niin, ja aprikoositortusta, jonka lomalla tein. Se olikin sitten ainoa leipomukseni matkan aikana ja siinäkin meinasi käydä hullusti. Olin laittanut piirakan uuniin ja aikaa oli kulunut noin 25minuuttia, kun anoppi ilmoitti, että torttu tuoksuu ihanalta. Tuoksuu ? Nyt jo ? Minulle tuli kiire uunille ja aivan oikein, pinta oli jo kärähtänyt. Varsinainen turbouuni siis oli kyseessä. Meidän kotiuunissamme piirakka olisi saanut olla uunin lämmössä ihan rauhassa vielä vartin verran. No, syötyä tuo tuli kuitenkin...


Hyvää piirakassa oli erityisesti pohja. Siihen käytin "petit suisse" pohjaista voitaikinaa eli suomeksi kai ihan samaa kuin rahkavoitaikina. Se sopi tarkoitukseen oikein hyvin, sillä se ei paisu ihan samalla tavalla kuin perinteinen voitaikina, mutta pysyy kuitenkin sopivan rapeana.

Lomamatkan aprikoositorttu 

Rahkavoitaikina, jota käytettiin esim. täällä

Aprikooseja lohkoina.

Kauli taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Sekoita purkillinen Crème Fraîchea, 3 kananmunaa, 2 tl vaniljasokeria, 4rkl sokeria keskenään. Lisää tilkka maitoa, kunnes seos on sopivan löysää. Kaada piirakkataikinan päälle vuokaan ja lisää aprikoosilohkot. Ripottele päälle vielä sokeria.

Paista uunissa 200 asteessa 25min turbouunissa ja noin 40min normaalissa uunissa...

6 kommenttia:

  1. Namin näköinen torttu:) Jostain syystä en pidä tuoreista aprikooseista,joita niin monet rakastavat.Niiden aika on täällä kevään lopussa ja kesän alussa. Mutta sen sijaan pidän paljon aprikoosihillosta ja leivonnaisista,joissa on käytetty aprikoosia;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syön kyllä aprikooseja ihan missä muodossa tahansa ja paljon. Paitsi tuoreena Suomessa, kun eivät maistu millekään.

      Poista
  2. Kärähtänyt, mutta silti niin herkullisen oloinen. Minä pidän tuoreista aprikooseista ja koska olen innokas leipoja, sain nyt inspiraation leipoa sinun ohjeesi mukaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, toivottavasti maistuu ! Taikinan ei muuten välttämättä tarvitse odottaa ihan seuraavaan päivään saakka... kunhan nyt kylmenee jääkaapissa jonkun aikaa.

      Poista
  3. pieni hiili pinnassa ei menoa haittaa :D varmasti oli hyvää!

    VastaaPoista