22.7.2013

Vankkureita, lomaruuhkia ja sinijalkaisia kanoja

Hotelli-idylliä

Burgundin seutu on täynnä ihania viinitiloja ja pieniä hotelleja. Me vietimme hääjuhlien jälkeisen loppuyön suloisessa Moulin de Saint Verand - hotellissa. Pikkuinen uima-allas, mainio ravintola ja viinitilojen maistajaispaikkoja 3 peräkkäin samalla kadulla...

Viikonloppu oli ihana ja hääjuhla tietysti ihan omaa luokkaansa tunnelmaltaan. (Onnea hääparille vielä tätäkin kautta ! ) Häiden lisäksi ei kuitenkaan tietenkään keritty maistelemaan tai edes nauttimaan altaasta, joten otamme kotimatkalla vahingon takaisin ja viemme Myllylle myös lapset nauttimaan sunnuntaipäivästä. Voitamme siten edes pari tuntia pitkästä ajomatkasta laivalle. Samalla hyödynnämme oppejamme Ranskan lomaruuhkakulttuurista. 

Täällä nimittäin on heinäkuussa ja elokuussa ns. mustia viikonloppuja, jolloin lomalaiset valtaavat auringon moottoritien (L'autoroute du soleil). Lomamökkien vuokra on yleensä lauantaista lauantaihin, mikä tarkoittaa sitä, että niinä päivinä jonot seisovat välillä satojen kilometrien matkalla. Lyonin keskustan tunneli on tunnettu "mustana tunnelina" jo vuosikymmenien takaa. Niinpä me laskemme sen varaan, että sunnuntaina vielä etelästä lähdössä olevat lomalaiset eivät lähde ennen kuin on ihan pakko eli aamulla liikenne olisi vielä siedettävä. Ainakin viime viikonloppuna laskelma toimi. Emme joutuneet ruuhkaan kumpaankaan suuntaan. Lauantaina olimme matkalla pohjoiseen ennen kaikkia muita ja sunnuntaina ehdimme etelään Pariisin tasolta tulevia nopeammin.

Mylly-hotellin kuriositeettina on parit vankkurit, joissa voi myös yöpyä. Ilmastointia niissä ei ole, eikä kyllä koko muussakaan hotellissa mutta näillä keleillä taitaa kiviseinien sisällä olla kuitenkin siedettävämpää. Täällä on nimittäin KUUMA ! Mittari nousee päivällä reippaasti yli kolmenkymmenen eikä yölläkään juuri päästä alle 25 asteen. Olemme siis ihan eteläisessä rytmissä - aamulla ylös ja ulos, sitten pitkä siesta ja illalla valvotaan. Saa nähdä riittääkö kaksi viikkoa paluun jälkeen koulurytmiin pääsemiseen.

Mutta vielä on lomaa jäljellä ! Ennen paluumatkaa suuntaamme vielä etelämmäs härkien, valkoisten hevosten ja vaaleanpunaisten flamingojen maahan eli Camargueen. Täältä voitte kurkata, mitä tarkoitan.

Hotellin lounaalla ei jäänyt nälkä vaivaamaan - pelkkä alkusalaatti olisi riittänyt

Ja tässä vielä hotellin vieressä asuvia onnellisia kanoja ! Tuo sinijalkaiset ovat sitä kuuluisaa Bressen-kanan lajia.

8 kommenttia:

 1. No jokos on maisteltu bressen kanaa? Burgundia ja kukkoa viinissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, burgundia on tullut maisteltua - tosin ei lihapadan muodossa ;-) Bressen kana vaihtui paikalliseen luomuversioon... ei yhtään huonoa sekään.

   Poista
 2. Oioioioio, aikamoisia herkkuja kuvissa :) kivaa loppulomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niin, ja tuo kanasalaatti on muuten alkusalaatti - olisi riittänyt kyllä minulle lounaaksi ihan sellaisenaan !

   Poista
 3. Oikein mukavalta matkalta kuulostaa ja on idyllisen näköistä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa on ja hienoja paikkoja löytyy uusia joka päivä

   Poista
 4. Bressen -kana onehdottomasti niiden kokeiltavien listalla. Mukavan kuuloista lomailua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bressen kana on oikeasti hyvää, mutta eivät paikalliset luomukanatkaan kovain paljon jää jälkeen

   Poista