1.12.2019

Nigellan klementiinikakku

Kyllä äänikirjojen kuuntelusta on sitten hurjasti hyötyä. Kuunnellessani Nigellan How to Eat kirjaa minä nimittäin osuin juuri siihen klementiinikakkureseptiin, jota jo useamman vuoden olen etsinyt. Toki onnistuin löytämään korvaavan, mutta nyt tein sen "alkuperäisen" mukaisesti.

Harva resepti tietysti on varsinaisesti alkuperäinen sillä kaikissa on vaikutteita jostain. Niin tässäkin. Vanha italialainen resepti, jonka Nigellakin oli jostain bongannut ja sitten alitajuisesti toistanut. Niin ne hyvät asiat menevät eteenpäin ja leviävät.

Toisessa versiossa oli kaikenlaista siirappia ja kuorrutetta, mutta tämä on yksinkertaisen pelkistetty. Minun makuuni tosin ehkä turhankin riisuttu versio. Ainakin vaniljaa hieman kaipaisin kakkuun.

Maistuu kyllä hyvältä näinkin aamukahvin tai iltapäiväteen kaverina.

Nigellan klementiinikakku

4-5 (luomu)klementiiniä
225g sokeria
250g mantelijauhoja
1 runsas tl leivinjauhetta
6 kananmunaa

Pese klementiinit ja laita ne kokonaisina kuorineen päivineen 1,5-2h ajaksi kevyesti kiehuvaan veteen. Kun klementiinit ovat pehmeitä ja pulleita, nosta ne pois vedestä, leikkaa halki, poista siemenet ja surraa tehosekoittimella (taas kuorineen päivineen) hienoksi massaksi (tai sauvasekoittimella tai ihan vain haarukalla).

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.

Vatkaa munat kevyesti sekaisin. Lisää sokeri, manteli ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja lisää vielä klementiinit.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Minulla oli tällä kertaa pieni vuoka (18cm), joten taikinasta jäi yli muutamaan muffinssiinkin. Ihan kauheasti kakku ei nouse, mutta ei toki ihan piripintaan kannata täyttää. Ohjeen mukaan vuoan halkaisija olisi 21cm, mutta sellaista minulla ei ole. Halusin mieluummin vähän korkeamman kakun, joten laitoin pienempään. 24cm vuoassa olisi ehkä tullut turhan matala versio.

Paista kakkua uunissa noin tunnin verran. Muffinssit otin pois 35min jälkeen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti