28.1.2017

Kuukauden teatteri : Mä lehden luin

Tammikuun kuukauden teatteri on mahtava energiapläjäys ja nuorten touhua parhaimmillaan. Kävin nimittäin katsomassa Espoon musiikkiopiston eli Ebelin 20-v. juhlashown "Mä lehden luin"

Koko esitys on pitkälti nuorten omaa käsialaa ja perustuu lehdistä löydettyihin artikkeleihin. Laulujen sanat luotiin kerättyjen artikkelien perusteella ja annettiin toisille oppilaille sävellettäviksi. Sovelluksissa apuaan tarjosivat myös Ebelin taitavat opettajat eli Mirja Mäkelä, Marzi Nyman ja Eerik Siikasaari. Ohjauksesta ja ilmaisutaidon opetuksesta vastasivat Eija Ahvo ja Susanna Haavisto. Lavastuksesta puolestaan vastasivat Espoon kuvataidekoulun oppilaat. Onnittelut kaikille - lopputulos on hieno!

Ebelin esityksissä ei tarvitse katsomossa koskaan jännittää sillä nuoret ovat uskomattoman taitavia muusikoita ja esiintyjiä. Sama päti tänäänkin, Ihan mahtava bändi, upeat laulajat ja kokonaisuutena hyvin hallittu esitys. Ihan kuin olisivat koko ikänsä olleet lavalla .Niin kuin tietysti ovat tainneet ollakin, Ebeli tarjoaa ihanasti mahdollisuuksia päästä esiintymään. Äänentoistossa eli tekniikassa tosin taisi olla pieniä haasteita, sillä kaikkien äänet eivät tulleet mikeistä läpi ihan kirkkaina, mikä teki välillä sanoista vaikeita ymmärtää. Kokonaiselämystä tuo ei kuitenkaan haitannut.

Esitys itsessään koostuu löyhästi toisiinsa sidotuista lauluista. Näin äitinä sitä tietysti kuunteli mielenkiinnolla nuorten kuvaa maailmasta. Ensin meinasin vähän masentua. Niin vahvasti olivat edustettuina kaikki kamaluudet pakolaisuudesta ja sodista, köyhyyden kautta epäaitouteen ja suoranaiseen valepohjaan mediamyllylle - onneksi nuorille kuuluva positiivisuus ja optimistisuus löi lopulta läpi ja viestin soisi kaikuvan myös päättäjien korviin, Ei tarvita utopiaa, pitää vain olla tahtoa. Ihan mahtavaa! Tämä antaa toivoa tulevaisuuteen.

Nautin esityksestä ja myönnän auliisti intoani lisänneen myös oman pojan osuus produktiossa. Tosin tällä kertaa hän oli avustajan roolissa, pienessä, mutta lopputuloksen kannalta toki tärkeässä. On huimaa päästä mukaan toteuttamaan tämän kokoluokan produktiota ja hän tuntuu nauttivan joka hetkestä.

Niin, ja esityksen lopussa Esikoinen todistettavasti siivosi - siitä on peräti todistusaineistoa!

Kiitokset siskolle kuvasta 


Esityksiä on vielä jäljellä kaksi eli huomenna sunnuntaina 29.1. klo 13 ja 16. Siitä vaan Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisaliin katsomaan. Kympillä pääsee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti