22.1.2017

Hyvä juuri nyt

Harmituksen kourissa 

Meillä on ollut vallalla jonkinlainen pyhien jälkeinen tammikuublues - eikä pelkästään blues vaan ihan oikeasti pieni ketutus päällä heti kun joku sattuu pintaa raaputtamaan.

Tämä koskee siis meitä perheen aikuisia. Kuopus laulelee päivät päästään, Kirppu touhuaa omiaan ja Esikoinen - no, teini nyt on teini - mutta Isäntä ja minä kiukkuilemme ja napsahtelemme ja tölväisemme tai muuten vaan kuljemme suu mutrussa.

Syytä on vaikea löytää sillä kaikki on hyvin. Toki on kaikenlaista työstressiä ja semmoista, mutta koskas sellaista ei olisi? Yläasteen kouluhaku ja esikouluhaku ja muuten kevään organisointi aiheuttivat pientä päänsärkyä, mutta sekin on ihan normaalia.

Ehkä me vain päästimme itsemme valumaan lomanjälkeiseen harmitukseen?


Eilen päätimme toisin. 

Minä lähdin kampaajalle ja kävin alennusmyynneissä täydentämässä vaatekaappiani.
Isäntä päätti sillä aikaa yllättää vaimonsa ja siivosi keittiön lattiasta kattoon.
Illalla jätimme lapset pizzalautasten ääreen ja suuntasimme Farangiin mielenpiristyspäivälliselle.

Tänään nautimme auringosta rantakävelyllä ja iltapäivällä tein mutakakun nuorison (ja itseni) herkuksi. Suklaakakku auttaa aina.  Nyt edessä rauhallinen ilta ja voimien keruu uuteen viikkoon. Suun vetää väkisin hymyyn poikaporukka Magic pelin syövereissä olohuoneen pöydän päässä sekä legosäkin vierestä kuuluva hyräily.10 kivaa juttua 

Ihan vain omaksi muistutukseni ajattelin tähän vielä kirjata muutaman juuri tässä kuussa mieltäni ilahduttaneen asian. Nämä ovat sellaisia pieniä, aika konkreettisia juttuja, Suuret linjat kuten terveys (selkä ei satu!), kiva työ, mahtava mies ja ihanat lapset jätetään nyt sinne itsestäänselvyyksien osastoon.

Näistä isoista pienistä asioista pitäisi oppia nauttimaan, niin elämä maistuisi makealta ihan päivittäin!

1) Onnistuin heti ensimmäisellä kerralla tekemään mahtavat falafelit, vaikka etukäteen pelkäsin tekeväni pelkkiä kokkareita2) Kuopuksen halit ja pusut päivittäin - hän myös sanoo minua kivaksi!

3) Joogassa taivun jo melkein kämmenet lattiaan - suuri juttu syksyllä polvien tasolta ja selkä kipuillen aloittaneelle.

4) Voitin töissä myyntikilpailussa firman miehet eli sain ekana tammikuussa kaupan (ja kivan keittokirjan!)5) Olemme saaneet napattua isännän kanssa kahdenkeskistä aikaa - ensin Turun reissulla ja nyt taas eilen ravintolaillallisen muodossa. Lisäksi maanantai-ilta on pyhitetty minun joogalleni yhdistettynä isännän salikäyntiin.

6) Yhteinen elokuvailtapäivä perheen kanssa hampurilaisineen oli oikeasti kiva juttu

7) Olen lukenut tammikuussa monta hyvää kirjaa ja osannut kylmästi siirtää syrjään odottamaan ne, joista en ole heti innostunut.

8) Sisko tulee pian taas käymään  ja alkukuusta tuli nähtyä muutakin sukua pitkästä aikaa

9) Rantakävely auringossa toi poskille punan ja hyvän mielen - ensin isännän kanssa ja sitten vielä kuopuksen kera tänään ja muina aurinkoisina päivinä milloin milläkin kokoonpanolla.


10) Kampaajan jälkeen olo on vuosia nuorempi ja esikoinenkin kehui hiuksiani kauniiksi kotiin palattuani

Näitähän löytyy vaikka kuinka paljon, kun vähän pysähtyy miettimään.


Mitkä ovat sinun pienet onnenpipanasi tänä pimeänä tammikuun aikana? 


6 kommenttia:

 1. Onhan noita. Pelkkään viikonloppuun mahtuu kiva hotellivierailu saunomisineen ja hyvine ruokineen, eilisen lauantailuksus-päikkärit, tämän päivän hyväntuulen näyttely Juuso-karhun tauluja katsellen, hyvä elokuva ja vielä upea auringonlasku.

  VastaaPoista
 2. Tänään onnellisuutta on ollut rauhallinen kahvihetki ystävän kanssa ja herkullinen mustikkapiirakka. Nukuin pitkään ja heräsin hyvällä tuulella. Nyt nautin hetken hiljaisuudesta, muu perhe on lietsussa.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä asioista koostuu hirmuisen hyvä päivä! Mukavaa alkuviikkoa!

   Poista
 3. Onnenpipanat, ihana termi :D
  Aina silloin tällöin käy juurikin noin, pieniä mutta tärkeitä asioita alkaa pitämään itsestäänselvyytenä, ja unohtuu millä on oikeasti väliä...kiire ja stressi sen varmasti aikaansaa. Pimeyskin, ehkä, kaamosmasennuksesta voi kärsiä takuulla lievemminkin.

  Arjen onnellisuuteen kuuluu kirjat, koirat, saunominen, kivuttomat päivät ja uusien reseptien kokeilu. Ja mielenrauha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syitä on monia - oikeita ja keksittyjä :-)
   Ihan mahtava lukea, miten kivoja juttuja olette muistaneet listata.

   Poista