15.1.2017

The Book Club Murders - täsmäasetelma kirjaholistille

Lisää kuvatekst
Vuosi on alkanut vauhdilla ainakin lukemisen suhteen. Tuntuu, että työpäivien hulinasta ja koulunalkamisen, ilmoittautumisten ja muiden touhujen vilskeestä pitää välillä päästä nollaamaaan aivotoimintaa. Viihdyttävä, mutta kuitenkin sujuvasti kirjoitettu kirjallisuus on iltanollaukseen omiaan.

HelMet Overdrive on luottopaikkani nollauskirjallisuuden löytämiseksi. Englanninkieliset viihdefantasiasarjat ovat takuuvarmoja, mutta toki viihteelliset dekkaritkin käyvät. Romanttisissa dekkareissa (Kyllä, tällaisia löytyy pilvin pimein) on tosin vaaransa - varsinkin uskottavuuden saralla.

Niin, ja ekirjoissa on se hyvä puoli, ettei sängyssä lukiessa tarvitse silmälaseja. Fontin saa säädettyä ikänäköisen käsivarsipituuteen sopivaksi.

Tämä kirja sopi myös keliin. Valkoista oli myös dekkarin loppuratkaisun aikana.

Leslie Nagel : The Book Club Murders 
HelMet Overdrive - laina 

Oakwoodin kaupunkin yläluokkaiset kotirouvat pitävät lukupiiriä. Aiheena ovat tietysti dekkarit, joiden juonia ja käänteitä ruoditaan vuorotellen kunkin jäsenen kotona. Charley Carpenter kestää itseriittoisia ja itsekkäitä rouvia vain ystävänsä Frankien vuoksi - niin, ja saadakseen lisää asiakkaita vintage vaatteiden puotiinsa. Sitten joku alkaa tekemään murhia lukupiirin lukemien kirjojen tapaan. Charley huomaa sekaantuneensa sekä murhatutkimuksiin että tutkimuksia vetävään komeaan poliisiin.

Herkullinen asetelma ja ajatus kotirouvista kylmäverisinä sarjamurhaajina houkutti minut alunperin kirjan pariin. Olin myös sen verran utelias syyllisestä, että luin kirjan myös loppuun ja juonen kiemuraisuus säilyttikin murhaajan salaisuutena melkein loppuun saakka. Jossain kohtaa tosin harkitsin, pitäisikö pistää peli poikki ja kirja keskeytettyjen listalle, mutta yleinen viihdyttävyys ja oma uteliaisuuteni veivät viimeiselle sivulle saakka.

Tällainen kirja vaatii ihan omanlaistaan "aivot narikkaan" asennetta. Ei pidä kiinnittää huomiota siihen, miten poliisi tuosta vain ottaa siviilin mukaan murhatutkimuksen ytimeen. Eikä saa liikaa jäädä seuraamaan rinnalla kulkevaa romanttista, (tosi kökköä ja yksinkertaistettua) suhdekehitystä, joka sisältää suurimman osan hömpän kliseistä. Pitää keskittyä herkullisen ilkeää kuvaukseen pikkukaupungin eliitistä ja arvailla antaumuksella, kuka hahmoista oikeasti voisi olla murhaaja ja miksi.

 Kaikkiaan tämä oli ihan viihdyttävä kokemus. Onneksi kirja on helppo- ja nopealukuinen. Ajatus kirjoihin perustuvista murhista on tietysti dekkareita (ja muita kirjoja) lukevalle aina houkutteleva ja referenssit tässäkin monet suhteellisen tuttuja. Sopiva välipalakirja viikonlopun rentoutukseen ja HelMetin sivuilta suoraan lainattavat e-kirjat ovat kyllä petollisen helppoja saada lukulaitteelle valmiiksi. Huomaan luettavien listan vain kasvavan Kobossa tasaista tahtia, kun lainat saa tarvittaessa uusittuakin parilla klikkauksella, jollei varauksia ole valmiina odottamassa kyseistä teosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti