30.1.2017

Uusia tuulia eli blogimuutoksia


Mikään ei ole niin pysyvää kuin muutos, varsinkaan kun on kyse minun blogihässäköistäni. Ei siitä ole kuin muutama vuosi, kun erotin ruokablogin tästä erikseen. Nyt olen taas palaamassa takaisin yhden blogin naiseksi.

Aika ei vaan riitä, eikä inspiraatio. Tässä hässäkässä alkaa kokkaaminenkin tuntumaan työltä, kuvaamisesta ja sen sellaisesta puhumattakaan. Siksi Tätä keittiöelämää menee telakalle määräämättömäksi ajaksi,


Ja miksikö tuosta täällä höpisen? 

No kun tällä muutoksella vaikutusta tähänkin blogiin. Ja kaikkea muuta palaa kohti vanhoja (hyviä?) aikoja eli täällä näkynee jonkun verran ruokajuttuja taas. Sillain pikkuisen, kun siltä tuntuu ja sopiva kertomuskulma löytyy. Vähän jo harjoiteltiin kiinalaisen kielletyn riisin kautta.

Kertokaapa te lukijat nyt, miten tämän tekisin? Pidänkö Keittiöelämän kuitenkin reseptivarastona ja täällä vaan tarinoin (ruoastakin)? Vai haluatteko nähdä reseptitkin samantien?  Ottavatko ruokajutut kertakaikkiaan pannuun?

Minä tässä jään pohdiskelemaan noita samoja asioita, mutta mielelläni kuulisin teidänkin mielipiteenne.

26 kommenttia:

 1. Ei ota pannuun ruokajutut :) päin vastoin!

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla myös ruokajuttuja ja heti vaan reseptit kehiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoraviivaisesti siis vaan :-) Katsotaan, miten tämä lähtee.

   Poista
 3. Harvat jutut sopii niin hyvin yhteen kuin kirjat ja ruoka. Itsekin jo pari kertaa hairahtunut keittokirjojen puolelle blogissa, vaikken kokata oikein osaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuosta olen ihan samaa mieltä. Ruoka ja kirjat kuuluvat ainakin minun elämässäni erottamattomasti yhteen :-) Keittokirjojakin voi lukea kuin jännittäviä tarinoita!

   Poista
  2. Komppaan Simoa! Ja pidän erityisesti myös romaaneista, joissa ruoka on kudottu tarinaan.

   Minä seuraan mieluusti kirjojen joukossa myös ruokaohjeita <3

   Poista
  3. Kiva! Minustakin ruokaa sisältävät romaanit ovat usein kaikkein mielenkiintoisimpia - tiedä sitten johtuuko se siitä ruoasta, vaiko ruoasta kiinnostuneen kirjailijan kyvystä kirjoittaa minua kiinnostavalla tavalla.

   Poista
 4. "Pidänkö Keittiöelämän kuitenkin reseptivarastona ja täällä vaan tarinoin (ruoastakin)? Vai haluatteko nähdä reseptitkin samantien? Ottavatko ruokajutut kertakaikkiaan pannuun?"

  Ensinnäkin, näitä eri asioiden hybridiblogeja on pilvin pimein, joten miksei myös tämäkin olisi oikein oivallinen? :)

  Toisekseen, ihailen pedanttiutta, mutta miksi sitä pitäisi pyhittää blogi vain yhdelle asialle kerrallaan? Elämä on niin kompleksista muutenkin, että eihän sitä hullukaa jaksa, jos pitää jatkuvasti päivitellä eri paikkoihin postauksia jatkuvalla syötöllä. Jakaa itsensä kahtia ja muistella, että mikäs bloggaaja-minä olin viimeksi? (Sanoo nainen, jolla on täystyö yhdistää työt, vapaa-aika ja yksi blogi). ;D

  Ja kolmannekseen, eikai nyt kukaan halua, että sä vaik inspiroituessasi jostain kirjasta, kirjoitat täällä et miten ihanan omenapiirakan teit kun siinä sun lukemassasi kirjassa herkuteltiin omenapiirakalla. Sitten kerrot, miten se omenapiirakka meinas jäädä uuniin, ku kirjassa oli niin hyvä kohta menossa. Räpsäät piirakasta kuvan, mut tekstisä on linkki toiseen blogiin, jossa sitten on resepti erikseen. Huh! Ihan työstä käy! :D

  Summa summarum, tee elämästä yksinkertaista ja pidä tasan yksi blogi, jonne yhdistät kaiken. <3 Mua ei ainakaan harmita, jos sun kirjablogissa on myös ruokajuttuja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Yksi suuri syy muutokseen onkin juuri ajanpuute. Tuntuu, ettei ehdi hoitamaan kunnolla molempia.
   Joskus aikoinaan tuntui siltä, että ruoka valtasi liikaa tilaa kirjoilta ja muilta jutuilta, mutta luulenpa nykyisessä härdellissä ajanpuutteen hoitavan tuonkin "ongelman"
   Kiitos kommentistasi - Yksinkertainen on kaunista. Lähdetään siitä.

   Poista
 5. Kaikki samaan vaan, kirja-, kulttuuri- ja ruokajuttuja lueskellessa sehän on kuin naistenlehteä lukisi! :D
  Kerrassaan mainio tuo Tiinan perustelu, elämä on niin kompleksista muutenkin (mikä voisi olla enemmän totta) xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuohon näyttää päätyvän tämä kysely. Olette te kyllä kaikki ihanan joustavia!

   Poista
 6. Kun en itse niin paljoa kokkaa niin reseptikohdissa silmät vaeltavat eteenpäin, mutta yleisesti ruokajuttuja voi hyvin lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No reseptit varmaan olisivatkin aina lopussa - Ne on sitten helppo jättää huomiotta :-)
   Ja kaikkihan meistä kai syövät?

   Poista
 7. Minulle sopii myös, että yhdistelet juttuja. Kirjat, ruoka, kulttuuri ja muu - ne kaikki mahtuvat yhteen blogiin. Elämä kun on yhtä nonstoppia!
  Ja oli kiva tavata Minna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva tavata. Sekoitellaan ja laajennetaan!

   Poista
 8. Kokkaaminen ei ole mun juttu. Mutta ei haittaa, reseptin voi aina ohittaa. Kauniita kuvia katselee aina mielellään, niinkuin nyt tässäkin. Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - Se olisikin ajatuksena, että vähemmän, mutta ehkä sitten paremmalla laadulla :-)

   Poista
 9. Fiilispohjalta vaan eli jos tuntuu siltä, että haluat laittaa ruokajutut mielummin tänne, niin anna mennä! Mua itseäni ei periaatteessa kiinnosta ruokajutut (en lue ruokablogeja), siis ennemmin siis katselisin täältä vain kuvia ruuasta enkä lukisi niiden reseptejä. :D Itselläkin on pienimuotoinen blogikriisi menossa, kun haluaisin kirjoittaa enempi vaikka jostain käsitöistä, mutta ne ei kuitenkaan tunnu sopivan omaan blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linjan löytäminen on yllättävän hankalaa, kun kiinnostuksen kohteet menevät niin laajalle.
   Katsotaan, mihin tämä tästä päätyy :-)

   Poista
 10. kun nyt et vaan kokonaan katua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minä kokonaan - vähän vaan vedän henkeäkin välillä :-) Ja kierrän toki suosikkiblogejani edelleen, myös ruoka-aiheisia!

   Poista
 11. En itse välitä seurata ruokablogeja, mutta jokainen saa rakentaa itselleen sellaisen blogin, mistä tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Mutta on se silti ihan kiva kuulla, ettei kukaan ainakaan vaikuta aihelaajennuksesta hermostuvan :-)

   Poista
 12. Minäkin tykkää lukea kirja- ja ruokajutuista resepteineenkin. Toki viime aikoina olen ehtinyt tykkäilemään vaan Instgramissa sinun ja monen muun juttuja. Tämä kuukausikommentointi onkin mulle hyvä motivaattori nipistää se aika blogikommenttienkin kirjoittamiseen. Tällä kertaa ehdin hyvin, katsotaan miten mun käy sitten helmikuun lopussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että niin moni tykkää ruokajutuistakin. Ja on siellä Instagrammissakin taas lisää kuvia - kunhan ehdin kuvaamaan. Pientä työsumaa pukkaa päälle.

   Poista