28.2.2014

Helmikuun kokatut ja luetut ja lukematta jätetyt

Helmikuu on lyhyt kuukausi, mutta niin vain tuli ehdittyä kaikenlaista. Kirjojakin luin peräti 8 ja vuodenvaihteen kokkausjumi on enää ikävä muisto. Tietysti koneen hajoaminen ja melkein täydellinen nettipimento kokonaisen viikon ajan saattoi antaa ylimääräistä aikaa muuhun tekemiseen. On oikeastaan aika pelottavaa, miten riippuvaiseksi sitä oikein näistä "virtuaalijutuista" on tullut. Huomasin istuvani koneen viereen ihan jatkuvasti ja joka kerta kesti muutaman hetken ennen kuin muistin, että...

Kuukauden luetut

Mitä sitten tulikaan luettua ? No ainakin dekkareita oli joukossa peräti kolme. Kaksi aikuisten dekkaria eli Stieg Larssonin Miehet, jotka vihaavat naisia (äänikirjana!) ja Jussi Adler-Olsenin Vanki. Molemmat pesunkestäviä genrensä edustajia. Luin myös nuorille tarkoitetun dekkarin eli Salla Simukan Punainen kuin veri. Yllätyin.

Ei kuukautta ilman fantasiaa. Helmikuussa fantasiagenreä edusti entisen kollegan suosittelema Rook. Siitä lisää myöhemmin. Vähän sinnepäin oli myös Hannu Rajaniemen Fraktaaliruhtinas, josta kuvittelin jopa jotain ymmärtäväni tällä kertaa.

Kuukauden ylläri oli tietokirja. Gretchen Reynoldisin Kuntoilu 2.0 oli täynnä mielenkiintoista tutkimustietoa helppolukuisessa paketissa. Se sai melkein minut lähtemään lenkille ja ainakin se sai haluamaan lukemaan lisää tietokirjoja. Eiväthän ne olekaan tylsiä!

Kuukauden paras oli kuitenkin Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin. Minulta kesti monta vuotta napata se lukulistaltani, mutta odotus kannatti. Pidin kovasti. Myös Adichien Kotiinpalaajat on saamiensa kehujen arvoinen.

Olen huono jättämään kirjoja kesken, mutta nyt jää yksi. Laura Gustafssonin Anomalia on kaiketi hyvin kirjoitettu. Luin siitä ensimmäisen luvun. Sitten se jäi yöpöydälle nököttämään. Lopulta päätin, että minun ei ole pakko lukea kirjaa, jonka aihetta vierastan vaikka se olisi kuinka hyvä. Minulla ei ole mitään tarvetta pohtia, miksi joku tekee pahaa lapsille enkä myöskään halua sellaista lukea. Kirja siis poistuu lukulistaltani ja lähtee kiertoon. (Haluaako joku ?)


Kuukauden kokatut meni pahasti leipien ja herkuttelun puolelle 

Älkää nyt käsittäkö väärin. On meillä syöty ihan ruokaakin, mutta perjantai vakiintui näköjään herkkupäiväksi. Runebergin tortut ja suklaakakku mainittakoon esimerkkeinä perjantaiherkuttelusta. Leipää taas on koko kuukausi leivottu useampaan kertaan viikossa.

Noin muuten kohokohtia olivat nyhtöpossu ja ensimmäistä kertaa elämässäni tekemäni falafelit - tai no, mies ne taisi tehdä, mutta kuitenkin.

Muuten on tehty pääasiassa nopeaakin nopeampaa helppoa ruokaa. Kuten nyt vaikka tämän perjantain pikaruoka tai chili-sitruunapasta tai lohifilopiirakka tai... mutta katsokaa itse loput sivupalkin listasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti