19.2.2014

Kuntoilu 2.0 - ylös, ulos ja lenkille


Gretchen Reynolds : Kuntoilu 2.0
Luettavaksi ja blogattavaksi Atenalta

No niin. Kone on melkein normikunnossa, yhteydet pelittävät ja on aika töiden lisäksi palailla blogin pariin. Tosin poden vähän huonoa omatuntoa istuessani koneen viereen lenkille lähtemisen sijasta. Sen saa aikaan Gretchen Reynoldsin kirja Kuntoilu 2.0.

Olen yleensä todella huono lukemaan tietokirjoja ja vielä huonompi lukemaan ns. elämäntapaoppaita. Kuntoilu 2.0 voitaneen luokitella kummaksi vaan. Se sisältää hurjan määrän tutkimustuloksia, joita Gretchen Reynolds sirottelee tekstiinsä tukemaan omia perusteesejään. Sitten on ne teesit.

Tällä kertaa kyse ei kuitenkaan ole mistään elämää mullistavasta erikoisesta ihmetekemisestä vaan ajatuksista, jotka lienevät kaikille tuttuja. Minä ainakin allekirjoitan nämä ihan mielelläni.
  • liiku enemmän niin voit paremmin 
  • liiku enemmän ja elät kauemmin 
  • pelkkä liikkuminen ei riitä laihtumiseen jne. 
Ihan tervettä järkeä siis - tuettuna uusilla ja vähän vanhemmillakin tutkimustuloksilla. Reynolds on tehnyt hurjan työn, jos hän on lukenut kaikki siteeraamansa tutkimukset ja vielä lenkkeillyt aktiivisesti siinä sivussa. Hän on siis hyvä esimerkki omista johtopäätöksistään ja elää niin kuin saarnaa.

Kirja on helppolukuinen, täynnä mielenkiintoista tietoa ja innostaa edes ajattelemaan liikunnan lisäämistä myös omassa elämässä. Lukuhetkestä Kuntoilu 2.0:n parissa voi hyvinkin saada kipinän pitkäjänteiseen elämänmuutokseen. 20 minuuttia reipasta liikuntaa päivässä kuulemma riittäisi peruskuntoon - pitänee lähteä edes reippaalle kävelylenkille vaikkei tuo loskakeli varsinaisesti houkuttelekaan. Kaikkihan me haluamme elää paremmin ja pidempään, eikä muuttuminen Reynoldsin mukaan ole koskaan liian myöhäistä.

Luettavaksi ja blogattavaksi Atenalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti