5.2.2014

Arkiruokaa - Chilitonnikalapannari



Tulinpa tässä jumpasta kotiin ja kurkistin jääkaappiin. Sieltä löytyi vähän loppuja sitä sun tätä. Ensin en meinannut niistä ateriaa saada aikaiseksi, mutta sitten muistelin jostain läpyskästä bongaamaani tonnikalapannarin ohjetta. Kaappien antimiin soveltamalla meidänkin porukka sai ihan kelpo aterian...

Kuten huomaatte, salaattien osalta olen edelleen omena-avokadokoukussa ja piment d'Espelette-koukussa. Tämä ei myöskään ole kai varsinaisesti leipomus, mutta Myllärin Luomun jauhopussien ja hiutalepakettien loppuja tuli tyhjennettyjä - siksi tuo sponssipallura.


Chili-tonnikalapannari 

4 kananmunaa
8dl maitoa
1dl raejuustoa
3dl vehnäjauhoja
1dl täysjyväjauhoja
1dl 7 viljan hiutaleita
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa ja pippuria
1/2 chili silputtuna
1 prk tonnikalapaloja
yrttejä (tällä kertaa kaapista löytyi kuivattuja Provencen yrttejä, tuoreet tietysti olisivat parempia)
2dl juustoraastetta 
sitruunankuorta (sen verran kuin oli eilisen kokkaamisen jäljiltä sitruunassa vielä jäljellä - mehu toimi salaatinkastikkeena)

Haluamaasi salaattia seuraksi.

Sekoita muut ainekset kuin tonnikala ja juustoraaste. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Jos haluat ohuemman, niin laita syvälle pellille. Ripottele päälle tonnikala ja juustoraaste.

Kypsennä 225 asteisessa uunissa vajaat 30min.

Anna hetken levähtää ja tarjoile salaatin kera. Päälle voi halutessaan laittaa chilikastiketta. Tämä on nimittäin lapsille sopivan mietoa...

Nälkä lähtee tällä lounaalla pitkäksi aikaa.

Jauhot ja hiutaleet tarjosi Myllärin Luomu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti