2.2.2014

Aikamoinen aikamatka - Tammikuun luetut ja kokatut


Luettuja 

Vuoden ensimmäinen kuukausi vilahti taas ohi niin, että sitä tuskin huomasi. Tekeekin hyvää vähän vilkaista taaksepäin, että mitä sitä oikein tulikaan tehtyä. Aktiivinen kuukausi on kyseessä.

Ensinnäkin, minun piti hidastaa tahtia kirjojen kanssa, kun kerran on niin paljon kaikkea muuta aktiviteettia (lue töitä). Jossain välissä olen kuitenkin ehtinyt lukemaankin, sillä kuukauden listalle on päätynyt peräti yksitoista kirjaa ja lisäksi olen päässyt julmetun pitkässä äänikirjassa (Stieg Larssonin "Miehet,jotka vihaavat naisia" eli 19h) jo reippaasti yli puolenvälin.

Luettujen listalta siis löytyvät heti vuoden alussa :

 1. Glen Duncan : The Last Werewolf
 2. Marie Ndiaye : Kolme vahvaa naista
 3. Susan Sellers : Vanessa & Virginie
 4. Marko Kilpi : Kuolematon (bloggaus vielä tulossa) 
 5. Jyrki Pitkä : Punavuoren susimiehet (äänikirja tämäkin) 
 6. Asko Sahlberg : Herodes 
 7. Milja Kaunisto : Kalmantanssi (joka teemallisesti linkittyi jännällä tavalla vähän aikaa sitten lukemaani Neil Gaimanin : The Graveyard Story-romaaniin.)
 8. Jyrki Heino : Kellari 
 9. Alice Munro : Kallis elämä
 10. Helen Simonson : Major Pettigrew's Last Stand
Näiden lisäksi luin joulunajan Harlekiini-hankinnan ( Carol Marinelli, Liian tuttu potilas). Tuli taas todettua, että nuo harlekiinit ovat kyllä ihan oma lajinsa. Taidan pärjätä ilman niitä taas muutaman vuoden.

On hauska näin jälkikäteen huomata, millaisen historiakaaren oikein tulinkaan tehneeksi - peräti neljä lukemistani kirjoista on jollain tavalla historiallisia romaaneja. Alkuun lähdin ajanlaskumme alusta Herodeksen seurassa, sitten seikkailtiin keskiajalla Olavi Maununpojan kanssa, ratkottiin murhaa 1700-luvun lopun Turussa ja lopuksi päädyttiin 1900-luvun alkupuolen taiteilijapiireihin. Aikamoinen aikamatka.


Kirjaisia tapahtumia 

Tammikuuhun mahtui myös parikin kivaa kirjoihin liittyvää tapahtumaa. Ensin olin kuuntelemassa Uusien kirjojen aamussa ja viimeiseksi vielä viettämässä iltahetkeä Gummeruksen Milja Kauniston kanssa. Molemmat tilaisuudet olivat mielenkiintoisia, vaikkakin eri tavalla. Uusien kirjojen aamusta löytyi uusia kiinnostavia kirjailijoita luettavaksi ja Gummeruksen kirjailijaillassa sai syvennettyä ajatuksiaan jo luetusta.


Eroon kokkausjumista

Myös kokkauksen osalta vuosi alkoi pirteästi. Viime vuoden lopulla kärsin useamman kuukauden lievästi sanottuna innottomasta keittiöasenteesta. Ei kertakaikkiaan vaan huvittanut. No, nyt taas huvittaa :-)
Oli uudenvuoden alkuruokakokeilua ja riisi-tonnikalapalleroita. Leipää leivottiin pariinkin otteeseen eli lempileipälista kasvoi. Possua ja kanaa näyttää pöydässä riittäneen. Olutpossu olikin kiva uusi tuttavuus. Söimme myös syksyn jäljiltä viimeisen kurpitsan ja siitä riittikin useampaan ateriaan.

Makeista blogiin asti kirjautuivat klementiinikakku (tästä tuli yksi meidän perheen uusista suosikeista) ja myslimuffinssit. Molemmat ovat talteenotettavia reseptejä.

Helmikuussakin on taas kivoja juttuja tiedossa niin kirja- kuin ruokapuolellakin. Pysykää linjoilla!

2 kommenttia:

 1. Minna,voitit Appelsiinpuun Alla-blogin 5-vuotisarvonnan.Joten laitappa osoitetietosi osoitteeseen yaelian2008@gmail niin pääsen lähettämään sinulle paketin.

  VastaaPoista