16.8.2013

Nenäkkäät kinkku-juustokakkuset


tai muffinssit, tai miksi noita nyt nimittäisi. Nenäkkäitä sellaisia, ovat mitä ovat.

Kälyni noita teki Ranskassa aperitiiviherkuiksi ja piti oikein pyytää resepti. Minulla vaan taisi unohtua kiertoilma päälle uunissa ja se kai sitten muovasi herkuille nenät. En minä oikein muutakaan syytä tuollaiseen ihan toispuoliseen kohoamiseen keksi. Vähän vaikea noiden on uskoa tahallaan minulle pitkää nenääkään näyttävän, vaikka kuinka lukisi fantasiakirjoja...

Cake jambon, olive

Nämä voi tehdä yhtenä isona kakkuna tai sitten pieninä annoskakkusina.

200g jauhoja
5 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
0,5dl öljyä
150g palvikinkkua pienen pieninä kuutioina
100g juustoraastetta (Gruyère, Compté, Emmental)
vihreitä oliiveja silputtuina
1,5 dl maitoa
1/2 tl suolaa
pippuria
2 rkl Dijon sinappia
persiljaa tai muita yrttejä silputtuina

Vatkaa munat ja maito sekaisin, lisää öljy ja sinappi, sekä suola ja pippuri.
Lisää vähitellen jauhot ja leivinjauhe sekoittaen tasaiseksi.
Lisää kinkku, juusto, oliivit ja yrtit.
Laita silikonivuokiin ja kypsennä 170 asteisessa uunissa vajaat 30-40 min kakun koosta ja uunin ärhäkkyydestä riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti